S-a lansat oficial programul "Erasmus pentru tinerii antreprenori"


Antreprenorii inclusi in program pot sa petreaca un stagiu de instruire intr-o companie dintr-o alta tara europeana, pentru a invata cum se conduc si dezvolta afacerile din domeniul lor de activitate.

Persoanele vizate sa obtina sprijin prin programul lansat oficial saptamana aceasta sunt cele care se gandesc sa isi lanseze propria afacere sau care conduc deja propria companie, de cel mult trei ani, se arata in comunicatul de presa. Antreprenorii cu experienta care le vor oferi ajutor trebuie sa detina sau sa administreze un IMM in Uniunea Europeana. Afacerile pot proveni din orice domeniu de activitate.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana si a fost lansat de Departamentul General pentru Antreprenoriat din cadrul Comisiei Europene.

In cadrul programului, noii antreprenori vor dobandi cunostinte relevante privind infiintarea companiei si administrarea ei, contribuind in acelasi timp la derularea afacerii antreprenorului gazda prin munca lor, ideile si viziunile noi.

Alegerea antreprenorilor gazda se realizeaza cu ajutorul a circa 100 de organizatii intermediare (Camere de Comert, centre de consiliere pentru demararea unei afaceri etc) provenind din toate statele membre. Activitatea acestor organizatii este coordonata de Eurochambres, Asociatia Europeana a Camerelor de Comert si Industrie, ce detine rolul de Birou de Asistenta al programului.

Atat noii antreprenori, cat si cei cu experienta trebuie sa aplice pentru program prin intermediul site-ului erasmus-entrepreneurs.eu si sa intre in contact cu organizatia intermediara cu care doresc sa colaboreze. In perioada 2009 - 2010, sunt programate a fi organizate 870 de astfel de vizite.

Durata colaborarii dintre noii antreprenori si antreprenorii gazda va fi de cel mult sase luni, iar inregistrarea participantilor trebuie finalizata pana in decembrie 2009. Noii antreprenori au dreptul sa primeasca din partea Uniunii Europene o contributie financiara, pentru acoperirea costurilor cu transportul si cazarea.

Mai multe informatii despre program pot fi gasite aici.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii