S-au ocupat toate locurile din programul Open Eye


Programul a avut la dispozitie 10 locuri pentru tineri care vor sa invete de la antreprenori din Uniunea Europeana cum sa isi conduca propia afacere.

Candidati selectati au fost 10. Ca urmare, etapa de aplicatii pentru luna septembrie 2009, nu va mai avea loc”, spune Ana Morar, Asistent Proiect la Open Eye.

In Romania, organizatia intermediara pentru acest program a fost Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR).

Pana pe 30 aprilie, anul acesta, s-au inregistrat 20 de candidaturi in cadrul Open-Eye. Dintre acestea, 19 au fost pentru noi intreprinzatori si una din partea unei firme gazda. Pana pe 12 iunie acest an, PTIR va organiza intalniri personale cu fiecare dintre cei zece noi intreprinzatori selectati.

Toti candidatii - atat cei selectati, cat si cei ale caror candidaturi nu au fost selectate, au fost informati pe e-mail asupra rezultatului selectiei”, mai spune Ana Morar.

Rezultatele selectiei vor fi trimise in cursul acestei saptamani atat coordonatorului de proiect - University of Applied Sciences (Fulda, Germania), cat si Programului Erasmus (Bruxelles).

PTIR a primit candidatura unei firme gazda din Belgia (Bruxelles), din domeniul IT, care este interesata sa primeasca un intreprinzator din Romania.
Firmei gazda din Romania i se va gasi un intreprinzator dupa ce CV-ul acesteia va fi trimis catre coordonatorul proiectului.

Urmatoarele etape in derulare ale proiectului Open - Eye sunt, pana la finalul lunii iunie, intalniri cu candidatii selectati, agrearea si semnarea acordului de colaborare intre cei trei implicati in acesta relatie (tanarul intreprinzator, firma gazda si organizatia intermediara).

In perioada august 2009 - mai 2010, PTIR va urmari realizarea stagiilor de pregatire ale tinerilor antreprenori din Romania si cea a firmei gazda.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii