Samsung dezvolta o aplicatie vocationala pentru generatia digitala


    


Samsung Electronics Romania va lansa o aplicatie vocationala pentru tanara generatie, in cadrul programului de educatie digitala initiat in urma cu patru ani, care isi propune sa ghideze tinerii catre meseriile viitorului, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Prin programele sale de educatie digitala, Samsung Romania a ajuns pana acum la peste 25.000 de tineri si peste 200 de profesori. Caravana Trends of Tomorrow a fost prezenta in cele mai importante licee din tara, cu scopul de a inspira, educa si familiariza liceenii cu abilitatile digitale si tendintele pe piata muncii. Totodata, prin programele dedicate Smart Classroom si Tech Institute, peste 2.000 de tineri studiaza ca beneficiari constanti in ecosisteme digitale.

In 2014, in cadrul caravanei Trends of Tomorrow, derulata in parteneriat cu D&D Research si eJobs, peste 8.000 de tineri au completat teste de orientare vocationala etalonate si calibrate pe populatia din Romania (Holland - orientare vocationala, BFQ - personalitate, IST - inteligenta) care sa ii ghideze in alegerea carierei care li se potriveste. Analiza acestor rezultate a permis identificarea catorva dintre provocarile cu care noua generatie digitala se confrunta in gasirea unui job, iar concluziile au fost punctul de plecare pentru programul din acest an.

In urma analizei acestor date, s-a observat ca exista o discrepanta intre meseriile la care tinerii aspira, pe de o parte, si personalitatile lor, precum si potentialul pe care il ofera piata muncii, pe de alta parte.

In topul preferintelor apar urmatoarele meserii: programator (14,6%), inginer de sistem in informatica (11%), avocat (10,7%), manager business (9,7%), actor (8,5), medic chirurg (8,4%), contabil (6,6%), medic cardiolog (5,3%), farmacist (5,1%), arhitect (5%). In schimb, profilul personalitatii lor, care arata ca acestia sunt firi sociabile, carora le place sa interactioneze cu ceilalti si sa dezvolte prietenii, ii recomanda mai degraba pentru meserii umaniste si zona de servicii.

Pornind de la aceste informatii, Samsung isi propune ca in 2015 sa incurajeze tinerii sa-si exploreze potentialul profesional printr-o abordare atat creativa, cat si stiintifica. Pentru a simplifica acest proces si a ajunge mai usor la publicul tinta, programul Trends of Tomorrow 2015 va avea, pe langa evenimentele la nivel national si o importanta componenta online: aplicatia vocationala Trends of Tomorrow, pe care tinerii o pot descarca in mod gratuit. Aceasta le stabileste profilul vocational si le sugereaza atat meserii care li se potrivesc, cat si parcursul educational necesar pentru a ajunge la ele.

Alte concluzii ale analizei vocationale releva ca job-urile indicate de tineri necesita un nivel ridicat de aptitudini digitale si ca liceenii sunt interesati de dezvoltare personala si soft skills.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii