Scaderea turismului de afaceri afecteaza piata hoteliera din Bucuresti


Veniturile pe camera inregistrate de hotelurile din Capitala au scazut cu 12% la finele lui 2008, fata de aceeasi perioada a anului 2007, conform CBRE I Eurisko.

Motivele scaderii sunt legate de incetinirea economica din ultimul trimestru al anului trecut, se arata intr-un raport al sursei citate.

Ca destinatie de business, Bucurestiul atrage 85% dintre clientii hotelurilor din oras. Aproximativ 95% dintre turistii straini provin din Europa si ajung in Bucuresti folosind mijloace de transport low-cost sau curse aeriene regulate.

Date fiind conditiile dificile din piata, hotelurile din Bucuresti au inceput sa inregistreze scaderi ale venitului pe camera si ale ratei de ocupare. De altfel, reprezentantii CBRE l Eurisko, considera ca din cauza prelungirii conditiilor economice actuale, turistii in interes de afaceri isi vor reduce durata sederii si cheltuielile de calatorie, in 2009.

In prezent, piata hoteliera din Bucuresti dispune de aproximativ 10.300 de camere, distribuite in 118 hoteluri. Dintre acestea, circa 50% se incadreaza la categoria de patru stele, 20% la cinci stele si 18% la trei stele.

Pentru 2009, reprezentantii companiei estimeaza o crestere a capacitatii hoteliere cu 600 de camere, constand atat in construirea de noi camere in unitati deja existente, cat si in deschiderea de noi hoteluri.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii