Schimburile comerciale dintre Romania si Hong Kong au fost de 360 mil. dolari, in 2010


Conform Consiliului de Dezvoltare Comerciala Hong Kong, valoarea acestor schimburi a crescut cu aproape 32,5%, anul trecut fata de anul anterior.

Cea mai mare parte a schimburilor comerciale de anul trecut sunt exporturile Hong Kong-ului catre Romania, in valoare de 319 milioane de dolari, dupa cum au declarat intr-o conferinta de presa reprezentantii Consiliului de Dezvoltare Comerciala Hong Kong.

Principalele tipuri de produse aduse in Romania din Hong Kong sunt echipamente de telecomunicatii si componente, in valoare de 183 milioane de dolari anul trecut, cu aproape 33% mai mare fata de anul anterior.

In acelasi timp, in Hong Kong au fost importate din Romania produse in valoare de 42 milioane de dolari.

Pe primul loc intre exporturile Romaniei catre Hong Kong sunt masinile si aparatele, echipamentele electrice, a caror valoare a fost de aproape 28 milioane de dolari, fiind de doua ori mai mare decat in anul anterior.

Reprezentantii Consiliului de Dezvoltare Comerciala Hong Kong spun ca unul dintre domeniile cu potential in comertul dintre Romania si Hong Kong este vinul. Motivul este acela ca, din 2008, in Hong Kong nu se mai achita niciun fel de taxe pentru comertul cu acest produs. Acest fapt a facut ca Hong Kong-ul sa devina unul dintre cele mai importante centre ale comertului cu vin din lume.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii