Scop Computers: cifra de afaceri de 100 mil. euro in 2007


Compania a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, realizarea in anul 2007 a unei cifre de afaceri de aproape 100 de milioane de euro, in crestere cu peste 35% fata de anul precedent.

“Pentru anul 2008, la nivel de grup, Scop isi propune o crestere cu 30 % a cifrei totale de afaceri. Pentru a realiza acest lucru, eforturile noastre vor fi canalizate catre diversificarea si extinderea solutiilor IT”, a declarat Alexandru Visan, Director General, Grup Scop.

Grupul are in structura sa trei companii distincte: Scop Computers (distributie produse si solutii IT), Chara Software (solutii software de business) si Docentris (solutii de procesare si management al documentelor).

Un procent de circa 90% din totalul cifrei de afaceri a grupului, este realizat de compania de distributie IT, Scop Computers, care inregistreaza astfel o crestere cu peste 35% fata de anul precedent.

La acest rezultat au contribuit evolutiile semnificative inregistrate la diferite categorii de produse. De exemplu, numarul de unitati de notebook-uri vandute in anul 2007, comparativ cu 2006, a crescut cu 75%, Scop Computers detinand 30% din piata locala, conform datelor oferite de companie.

Rezultate pozitive şi ponderi semnificative in cifra de afaceri s-au inregistrat si la echipamentele de networking (crestere cu circa 50% fata de anul precedent), software (produsele Microsoft au inregistrat o crestere cu peste 40% comparativ cu 2006) dar si la produsele multimedia (videoproiectoare, foto, video).

Cu o cifra de afaceri de circa 7 milioane de euro, compania Docentris a realizat o crestere cu 25% fata de anul precedent. Docentris este fosta divizie de vanzari directe din cadrul companiei Scop Computers si care a devenit o firma de sine statatoare anul trecut.

Pentru anul 2008, Docentris tinteste o cifra de afaceri de peste 9 milioane de euro, o crestere de circa 30% fata de anul trecut.

 


Nu exista comentarii