Sesiuni despre leadership pentru studenti, la Leaders Education


Studentii inscrisi in programul Leaders Education au aflat de la oameni de succes, lideri in domeniile lor, care sunt calitatile necesare unui tanar pentru a reusi in domeniul in care doreste sa faca performanta.

 

Programul se adreseaza studentilor intre 18 ani - 25 de ani si se desfasoara in perioada 9 mai - 6 iunie la Universitatea Carol Davila din Bucuresti si la Universitatea Politehnica din Bucuresti, se anunta intr-un comunicat al organizatorilor. 

Pe parcursul intregii luni, vor fi mai multe sesiuni de training-uri, iar fiecare sesiune este organizata in jurul unui concept distinct, care sa contribuie la dezvoltarea tinerilor si la formarea lor ca viitori lideri.

Una dintre povestile de viata, inpartasita studentilor de la Universitatea Politihnica din Bucuresti,  este cea a lui  Lucian Ghinda, Research and Development Manager la Hostway Corp R&D Romania. El a absolvit Facultatea de Automatica, iar traseul profesional  a inceput in caminele facultatii,  unde a infiintat mici business-uri precum vanzarea de sandvisuri sau achizitionarea unui copiator si realizarea de fotocopii. Micile  afaceri din timpul facultatii au reusit sa se transforme mai tarziu in succesul departamentului ce are ca responsabilitate cercetarea si dezvoltarea  programelor companiei multinationale Hostway.

La randul lor, studentii de la Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” inscrisi in program au aflat de la Sergiu Mosoia, Director Medical Pfizer Romania ca visul sau din timpul facultatii, acela de a cerceta problemele legate de virusul HIV, a inceput cu jobul de reprezentant medical.

In cadrul  sesiunii de dezbateri pe tema leadership-ului, de la Universitatea Politehnica Bucuresti, a fost invitat Cezar Golumbeanu, Fondator şi CEO Novensys.

Experienta sa intr-o companie romaneasca care concureaza cu IBM sau HP i-a ajutat pe tineri sa intelega mai bine cum se aplica in practica diversele ecuatii matematice invatate in timpul studentiei.

Cele cateva sute de caiete cu integrale rezolvate pentru admiterea la facultate  m-au ajutat sa dezvolt produsele software ale Phillip Morris, Cargus, Carrefour, Metro, Selgros sau sistemul de roviniete electronice si sa construiesc o companie romaneasca ce poate concura cu marile companii de pe pietele internationale”, povesteste fondatorul Novensys.

Scopul programelor educationale derulate de fundatia Leaders este de a-i transforma pe tinerii de astazi in viitori lideri ai societatii romanesti, avand drept repere valori ca: implicarea in societate, integritatea profesionala si increderea in fortele proprii, conform comunicatului Leaders.

Programul ofera atat informatii teoretice, cat si o latura practica, in care lideri romani din diverse arii de activitate (cultura, afaceri, medicina), le prezinta studentilor modul in care au reusit sa creeze echipe, sa faca performanta, sa inspire oameni sau sa aduca progresul.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii