SigmaNET s-a pregatit pentru eventuale preluari ale unor jucatori mai mici din online


In acest sens, compania a alocat fonduri in valoare de 200.000 de euro, pentru anul 2010.

Stiu ca exista companii care au fost prea optimiste in 2009 si care nu cred ca vor supravietui in 2010", spune Bogdan Socol, managing partner la SigmaNET.

In ultimele sase luni, cifra de afaceri a SigmaNET a inregistrat o crestere constanta, in medie 10% pe luna, se arata in comunicatul de presa. Desi tinta pe 2009 a fost o crestere de 30%, fata de 2008, la finele anului trecut, compania a avut vanzari mai mari cu 50%, fata de cele din 2008, ajungand la 2 milioane de euro.

"Cresterea SigmaNET intr-un an de criza, plin de incercari pentru industria de e-commerce romaneasca, s-a datorat investitiilor de peste 100.000 de euro in dezvoltarea companiei, 80% din aceste sume reprezentand capital propriu”, explica Bogdan Socol.

Un alt punct important in dezvoltarea companiei in 2009 a fost mutarea intr-un sediu nou, mai mare, de 500 mp. Potrivit lui Socol, costurile operationale s-au redus astfel cu 40%, spatiul de expunere al produselor s-a marit la circa 200 de mp, iar capacitatea de preluare a cumparatorilor depaseste 500 de clienti pe zi.

Reprezentantii SigmaNET estimeaza ca, in 2010, cele mai vandute produse vor ramane cu siguranta laptopurile si telefoanele mobile. Se vor alatura acestei categorii si netbook-urile, un segment relativ nou, unde ponderea vanzarilor s-a marit inca din luna decembrie a anului 2009.

"Multi clienti isi vor indrepta atentia catre gadget-uri de tip <all in one>, adica un produs care sa indeplineasca functii multiple. Un exemplu concret este telefonul mobil dotat cu camera foto cu un numar cat mai mare de megapixeli si filmare full HD (high definition) integrata", adauga Bogdan Socol.

De asemenea, el mai spune ca piata de monitoare si televizoare LED va avea parte de un trend crescator, urmata de tehnologiile 3D, E-readerele, LCD-urile High-Definition, dorite si cautate din ce in ce mai mult de catre iubitorii de tehnologie.

"La fel ca in 2009, si in acest an tot profitul pe care il vom obtine il vom reinvesti in dezvoltare, modernizare si imbunatatirea serviciilor”, mai spune Socol.

In luna decembrie a anului trecut, numarul de clienti SigmaNET a depasit cifra de 19.000, portofoliul de clienti crescand cu 50% fata de 2008.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii