Silaghi: 70% din PIB-ul Romaniei e produs de IMM-uri


In cadrul conferintelor pentru IMM-uri organizate de BTL Design la Sibiu si Ramnicu Valcea, Ministrul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca un procent de 70% din PIB-ul tarii noastre este produs de IMM-uri.

"In prezent, 70% din PIB-ul Romaniei e produs de IMM-uri. Tot ele sunt cele care asigura la noi in tara 70% din locurile de munca. Incurajam dezvoltarea IMM-urilor pentru ca pot atrage in urmatorii patru ani, un miliard de euro de la Uniunea Europeana", a spus Silaghi.

In octombrie 2007, ministerul de resort a elaborat un ghid al surselor de finantare a IMM-rilor. In acest ghid sunt trecute toate cheltuielile eligibile si tipurile de proiecte care pot fi finantate de Uniunea Europeana.

"Judetul Valcea poate avea pentru IMM-uri 60% fonduri de la UE şi 40% sume proprii. Banii nu vin fara munca. Avem o birocratie foarte stufoasa care este impusa de UE, dar, cu toate astea, merita sa accesam acesti bani", a declarat Silaghi.

In cadrul conferintelor organizate de BTL Design impreuna cu Ministerul IMM-urilor Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, antreprenorii s-au intalnit cu firme ce ofera solutii dedicate sectorului IMM-urilor

Atat la evenimentul de la Sibiu, cat si la cel din Ramnicu Valcea, au fost prezenti consultanti in finantari si fonduri structurale, care au oferit firmelor participante sfaturi practice si posibilitatea de a initia rapid proiecte in diferite domenii.

Seria de evenimente destinate IMM-urilor a fost initiata de BTL Design ca o serie proprie de conferinte in urma cu trei ani. Forumurile au debutat in martie 2006, iar in patru ani vor parcurge toate judetele Romaniei. Pana acum au avut loc 10 conferinte in 2006 si 12 conferinte in 2007. Anul acesta sunt programate conferinte in 26 de orase.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii