Silaghi: fiecare euro din fonduri europene atrage cel putin un alt euro din investitii private directe


Minstrul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, a anuntat ca astazi se va lansa “Ghidul solicitantului pentru fondul de crestere a competitivitatii economice”.

Pe baza acestui ghid, intreprinzatorii pot intocmi proiecte pentru obtinerea finantarilor europene, a anuntat ministrul Silaghi, in cadrul conferintei “Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor”, organizate saptamana trecuta la Vaslui de catre BTL Design.

“Experienta altor tari care au beneficiat de fonduri europene, cum ar fi Spania, arata ca pentru fiecare euro venit din fonduri europene, este atras cel putin un alt euro din investitii private directe. Vom avea deci 64 de miliarde de euro. Trebuie sa fim destepti si sa stim cum sa-i valorificam”, a spus Silaghi.

La conferintele pentru IMM-uri organizate saptamana trecuta la Botosani si Vaslui de catre BTL Design, a participat si o delegatie din Ministerul IMM-urilor, pentru ca aceasta serie de forumuri se desfasoara si cu titlul “Programe guvernamentale de promovare a exportului”. Oficialii au explicat participantilor care sunt beneficiile si programele guvernamentale pe care le pot accesa IMM-urile.

De asemenea, reprezentanta Eximbank a explicat cum vine aceasta banca in sprijinul IMM-urilor exportatoare, reprezentantii FNCGIMM au prezentat produsele destinate acestui segment, oficialii BRD au pledat pentru adoptarea solutiilor potrivite de catre fiecare IMM, iar cei ai BCR au aratat cat de receptiv este cel mai nou birou al bancii, EU Office BCR.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Programul de evenimente pentru IMM-uri a fost lansat de BTL Design in urma cu trei ani si traverseaza fiecare judet din tara, anul acesta, fiind programate 26 de conferinte.  

Urmatoarele conferinte pentru IMM-uri organizate de BTL Design vor avea loc la Constanta si Tulcea, pe 3 si 4 aprilie 2008. 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii