Silaghi: reducem cu 30% avizele de care are nevoie o companie


Minstrul IMM-urilor Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca va reduce cu 30% numarul avizelor de care poate avea nevoie o companie in desfasurarea activitatii.

Declaratia a fost facuta saptamana trecuta, la Drobeta-Turnu Severin, in cadrul evenimentului "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor", organizat de BTL Design.

"Am inventariat numarul de avize pe care trebuie sa le obtina o intreprindere si am gasit 509. De saptamana viitoare, le reducem cu 30%. Introducem, de asemenea, procedura aprobarii tacite (dupa 30 de zile). Contul unic colector este deja operational", a spus Silaghi.

Ca raspuns la constatarea prefectului judetului, cum ca in Mehedinti, desi judetul are o deschidere de 192 km la Dunare, "nu se intampla nimic", Silaghi a spus ca "Avem impreuna cu nemtii si austriecii, un program de promovare a Dunarii ca destinatie turistica".

Legat de proiecte si programe, ministrul a amintit ca Romania are de absorbit in total 32 de miliarde de euro.

"Cuvantul de ordine de acum inainte este <proiect>", a spus Silaghi, adaugand ca doreste sa existe macar un exemplu in fiecare judet, de proiect de 1,5 milioane de euro, lansat cu finantare europeana.

Saptamana trecuta, au avut loc la Targu-Jiu si Drobeta Turnu Severin, conferintele "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor ", organizate de BTL Design. Programul de evenimente pentru IMM-uri a fost lansat de companie in urma cu trei ani si traverseaza fiecare judet din tara, anul acesta, fiind programate 26 de conferinte.

"Aceste forumuri sunt din ce in ce mai necesare. Oamenii de afaceri au nevoie sa auda ce fel de solutii le sunt dedicate de catre banci sau companii de comunicatii, ce programe pot accesa, in ce fel sunt sprijiniti de catre minister. Iar platfoma de comunicare constituita de conferintele locale este cea mai buna solutie pentru informarea IMM-urilor din tara", spune Radu Ion, manager al BTL Design.

Urmatoarea conferinta organizata de companie va avea loc la Bistrita, pe 18 martie 2008.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii