Sixt New Kopel lanseaza un nou produs


Flexyleasing, combina serviciul de rent a car cu cel de leasing operational, fiind dedicat companiilor care vor sa amane o decizie pe termen lung cu privire la parcul de masini.

Companiile care contracteaza noul produs pot sa semneze un contract de inchiriere pe termen scurt, platind o rata lunara mai mica cu cel putin 40%, decat in cazul unui contract de inchiriere clasic, se arata in comunicatul de presa.

In decurs de sase luni de la semnarea contractului, clientul poate opta pentru un contract de leasing operational pe o perioada de trei - pana la patru ani. In cazul in care o face, diferenta dintre ratele de rent a car pe care le-a platit pana in acel moment, si cele de leasing operational pe care urmeaza sa le plateasca, se constituie intr-un fond din care ii vor fi platite un numar de rate de leasing viitoare.

In prezent, Sixt New Kopel ofera pe piata din Romania servicii de leasing operational, rent a car si second hand. Conform reprezentantilor companiei, cifra de afaceri inregistrata anul trecut pe segmentul de leasing operational s-a ridicat la aproximativ 12 milioane de euro, iar cea pe segmentul de rent a car la circa 6 milioane de euro.

In ceea ce priveste segmentul de second-hand, acesta a fost lansat spre finalul anului 2008, ca urmare a faptului ca au existat clienti care si-au incheiat contractele pe leasing operational, returnand masinile care faceau obiectul contractelor, explica pentru startups.ro Dudy Perry, Director General Sixt New Kopel. Ca atare, vanzarile de masini second-hand prin divizia AA New Kopel a avut o pondere neinsemnata in cifra de afaceri totala a companiei pe 2008.

Pentru 2009, directorul Sixt New Kopel se asteapta la o crestere de aproximativ 50% la nivelul intregii afaceri, comparativ cu anul trecut.

Desi vizitele cetatenilor straini in Romania (n.r. - principalii clienti care apelau la contractele pe termen scurt) au scazut, acest lucru se compenseaza cu faptul ca foarte multe companii prefera in aceasta perioada angajamente de scurta durata, cautand contracte de inchiriere pe termen scurt.

Divizia de second-hand prezinta si ea perspective de crestere. Conform lui Dudy Perry, pe fondul conditiilor economice dificile, consumatorii tind sa se orienteze catre segmentul de masini second-hand. Iar unul dintre avantajele masinilor vandute prin AA New Kopel este ca, fiind inregistrate in Romania, sunt scutite de taxa de prima inmatriculare. Iar acest lucru reduce pretul final, comparativ cu masinile second-hand inregistrate in strainatate.

Sixt New Kopel a intrat pe piata din Romania in anul 2005, iar in prezent detine birouri in orasele Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii