Smartree a raportat in 2016 afaceri de 13 milioane de euro, in crestere cu 35%


    


Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR, a inregistrat, anul trecut, un avans cu peste 35% al business-ului, datorita intensificarii proiectelor de leasing de personal si a celor de outsourcing de servicii de salarizare, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In 2016, compania a raportat o cifra de afaceri de 13 milioane de euro, mai mare cu peste 35 de procente fata de anul anterior, cand business-ul s-a situat la 9,6 milioane de euro.

Majorarea business-ului a fost determinata, pe de o parte, de cresterea cu 10% a numarului de clienti din portofoliu. Pe de alta parte, insa, am inregistrat un avans cu 40% al veniturilor din leasing de personal si o crestere cu 20% a veniturilor din servicii de salarizare”, spune Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca anul trecut 20% din business-ul Smartree a fost sustinut de serviciile de outsourcing de salarizare, respectiv 80% de cele de leasing de personal. De altfel, in 2016 compania a oferit procesare de servicii HR pentru peste 46.000 de angajati pe luna.

Pe zona de servicii de salarizare si software de HR, in 2016 am observat ca tot mai multi clienti au inceput sa ceara module care sa optimizeze si alte procese de resurse umane, altele decat salarizarea, precum pontaje, recrutare, deconturi. De asemenea, clientii au pus tot mai putin accent pe zona de evaluare a performantei si s-au axat pe pastrarea angajatilor prin optimizarea de procese”, adauga Adrian Stanciu.
 

Afaceri in crestere cu 30% in acest an
In ceea ce priveste previziunile pentru anul in curs, Smartree estimeaza un avans al cifrei de afaceri de  aproximativ 30%, ajungand pana la 17 milioane de euro.

Acest lucru va fi determinat atat de diversificarea serviciilor Smartree, cat si de educarea pietei pe zona de sisteme de management al resurselor umane. In plus, pentru 2017 estimam o crestere tot mai mare a cererii pe zona de recrutare”, explica CEO-ul Smartree.

Reprezentantul companiei a mai afirmat ca si segmentul de munca temporara va avea un impact pozitiv in business anul acesta, fiind o tendinta resimtita la nivelul intregii piete, datorita economiei tot mai dinamice in ansamblu. In plus, atat companiile, cat si angajatii au inceput sa profite din ce in ce mai mult de flexibilitatea oferita de acest regim de munca.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii