Spam-ul de tip text este in crestere


Potrivit unei analize realizate de BitDefender, in prima jumatate a lui 2008 a avut loc o revitalizare a spam-ului de tip text.

Spamul de tip text a inregistrat un nivel de 70%, in prima jumatate a lui 2008, fata de 20%, cat a detinut in perioada similara din 2007, se arata intr-un comunicat de presa al BitDefender.

Spam-ul de tip imagine a continuat sa scada, reprezentand 3% din totalul mesajelor nesolicitate, fata de 60% in prima jumatate a lui 2007. Mesajele ce promoveaza actiuni ale unor companii listate la bursa au scazut de la 25% la 2% din volumul total.

Celelalte tipuri de mesaje nesolicitate, precum cele ce au anexate fisiere in format PDF, audio si video, si-au pierdut popularitatea, constituind in prezent 10-15% din totalul amenintarilor, se mai arata in analiza BitDefender.

Textul simplu continua sa fie cel mai prolific mediu de transmitere a mesajelor nesolicitate, gratie simplitatii, dimensiunii reduse si versatilitatii sale sporite”, spune Andra Miloiu, analist spam al Laboratorului BitDefender.

Actiunile de tip phishing din prima jumatate a lui 2008, au variat atat ca amploare, cat si ca destinatie, inregistrandu-se o crestere semnificativa a numarului de banci si persoane vizate.  Reprezenantii BitDefender sunt de parere ca incidentele de phising au devenit tot mai frecvente in Romania odata cu dezvoltarea serviciilor de tip e-banking si e-commerce.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii