Star Storage investeste circa 4 mil. euro intr-un centru de date


Star Storage este o companie romaneasca ce ofera solutii pentru stocare, arhivare si management de informatii (date si documente).

Centrul este situat in Bucuresti si a fost conceput sa furnizeze companiilor din Romania atat infrastructura necesara, cat si un portofoliu de servicii externalizate de protectie si management al datelor si aplicatiilor, se arata in comunicatul de presa.

"In opinia noastra, va avea loc o schimbare dramatica a business-ului in urmatorii ani. Presiunea tot mai mare pe cresterea eficientei operationale si implicit reducerea drastica a costurilor este doar unul dintre factorii de schimbare. Cresterea complexitatii tehnologiei, nevoia de automatizare, standardizare si simplificare eficienta a operatiunilor precum si orientarea catre resurse dinamice, scalabile, sunt doar cateva tendinte care influenteaza modul in care companiile vor aborda problematica centrelor de date”, spune Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

El adauga faptul ca posibilitatea utilizarii infrastructurii si aplicatiilor sub forma de servicii fara efectuarea de investitii semnificative (SaaS - Software as a Service, IaaS - Infrastructure as a Service) fac din serviciile externalizate una dintre optiunile strategice tot mai frecvent adoptate la nivel de top management.

Reprezentantii Star Storage intentioneaza sa deschida un al doilea centru de date regional, pana la sfarsitul lui 2011. Investitia pentru acest centru de date este estimata tot la circa patru milioane de euro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


 


Nu exista comentarii