Start Business, program de antreprenoriat dedicat studentilor


Junior Achievement Romania a anuntat deschiderea inscrierilor pentru Start Business, un program care isi propune sa ofere tinerilor posibilitatea de a conduce propria afacere, pentru a intelege ce presupune infiintarea, functionarea si succesul unei companii.

Programul este lansat de Junior Achievement Romania, in parteneriat cu BCR, si se adreseaza studentilor cu varste cuprinse intre 19 si 26 ani, se arata in comunicatul de presa.

Participarea la Start Business ofera o experienta cat mai reala de antreprenoriat, dar, in acelasi timp, ne asiguram ca participantii pot sa parcurga procesul de lansare la fel de usor ca studentii din alte tari europene unde exista un cadru special pentru tineri. Astfel, tinerii se pot concentra pe invatare si testarea ideilor fara barierele birocratice si financiare obisnuite”, spune Lucian Gramescu, coordonatorul proiectului din partea Junior Achievement Romania.

Pe parcursul programului, participantii vor beneficia de sfaturile practice si experienta de afaceri a consultantilor voluntari din BCR, care vor oferi informatii si suport gratuit. Pe langa materiale informative, studentii vor avea acces si la o platforma de colaborare online, pe toata durata programului.

In final, echipele inscrise in program vor avea ocazia sa participe la competitia ”Compania Anului”, in urma careia vor putea castiga unul dintre cele doua mari premii oferite cu sprijinul BCR - o bursa pentru participarea la finala “Europe Enterprise Challenge” de la Madrid (iunie 2011), respectiv sprijinirea celui mai sustenabil produs/serviciu cu 2.500 de euro. Finala va avea loc in aprilie, in cadrul Targului Absolventilor 2011.

Inscrierile pentru Start Business se fac pana pe 30 noiembrie. Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul programului.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii