Startup Week 2011, festival dedicat start-up-urilor din Europa


Evenimentul va avea loc in octombrie si va include in prima parte o competitie dedicata celor mai inovative 50 de start-up-uri europene din domeniul web/mobile. Data limita pentru inscrierea proiectelor este 31 august.

Startup Week 2011, organizat de Starteurope, cu sprijinul Initial Factor si TechCrunch Europe, va avea loc la Viena, in perioada 3 - 7 octombrie, si isi propune sa creeze o platforma internationala pentru start-up-uri si pentru tinerii antreprenori, se arata in comunicatul de presa.

Proiectele care se cauta pentru partea de Startup Challenge trebuie sa aiba sub patru ani de la infiintare si sa nu existe doar pe hartie, ci sa aiba, de exemplu, deja un website, o pagina dedicata etc.

Printre criteriile pe baza carora start-up-urile sunt selectate pentru competitie se numara: potentialul de piata, nivelul de inovatie al ideii, echipa, precum si realizarile de pana acum daca exista (din punct de vedere al expunerii media, finantarii sau premiilor in astfel de competitii).

Din cele 50 de start-up-uri care vor intra in competitie, in final vor fi selectate zece proiecte care vor fi prezentate in fata unui panel de investitori de top, in cadrul TechCrunch Day, pe 6 octombrie. Antreprenorii vor participa inclusiv la workshop-uri sustinute de mentori profesionisti, pentru a dobandi cunostintele necesare participarii la o competitie si clasarii printre finalisti.

Din panelul de investitori, responsabili cu jurizarea celor zece start-up-uri finaliste, vor face parte Ondrej Bartos (Credo Ventures, Dragons Den) si Lars Hinrichs (Xing, HackFwd).

Partea a doua a evenimentului se va desfasura intre 5 si 7 octombrie si va fi dedicata conferintelor. Printre cei 70 de speakeri de top prezenti la eveniment se vor numara Morten Lund (investitor Skype), Esther Dyson (jurnalist IT si investitor), Christian Hernandez (facebook) si Stefan Glanzer (investitor Europe Star).

Startup Week 2011 va mai cuprinde si alte 12 activitati tematice (workshop-uri, lecturi), cu accent pe design, digital media, gaming sau antreprenoriat social, care se vor desfasura in diverse locuri din Viena.

Antreprenorii din comunitatea startups.ro beneficiaza de un discount de 15% la biletele pentru studenti si de o reducere de 21% la biletele normale.

(Citeste aici mai multe despre participarea la eveniment.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii