Startup Weekend - 54 de ore de la o idee la un produs lansat


Startup Weekend este un eveniment international de sustinere a antreprenoriatului si care va avea loc pentru prima data in Romania intre 26 - 28 noiembrie.

Evenimentul se va desfasura la Bucharest Hubb, primul incubator de afaceri online din Romania, se arata in comunicatul de presa.

Obiectivul principal al evenimentului este de a facilita socializarea, resursele si stimulentele necesare pentru ca participantii sa formeze echipe si sa ajunga de la o idee la un produs lansat in doar 54 de ore.

Functionand sub deviza “Formeaza comunitatea. Lanseaza companii. Fara vorba. Doar actiune”, evenimentul este dedicat antreprenorilor, dezvoltatorilor web, specialistilor de marketing si social media, studentilor, dar si oricui doreste sa petreaca un weekend intens si distractiv construind o echipa pentru a incepe o noua companie intr-un mediu in care orice este posibil.

Participantii, sub indrumarea si incurajarea liderilor, mentorilor si investitorilor locali, isi vor prezenta ideile de afaceri vineri seara. Acestea vor fi alese apoi prin vot de catre toti participantii si vor fi puse in practica tot de catre ei, formandu-se o echipa in jurul fiecarei idei.

In timpul weekend-ului, echipele sunt ghidate de catre mentori sa creeze un model functional de business pana duminica seara. Ulterior, echipele isi vor prezenta rezultatele in fata unui juriu format din lideri ai comunitatilor de antreprenori locali si europeni si vor fi premiate.

Fondul de investitii SeedMoney este decis sa investeasca cel putin 20.000 euro in echipa castigatoare, daca proiectul are potentialul sa devina un startup de succes, conform exigentelor SeedMoney.

Startup Weekend este o organizatie globala non-profit, sustinuta printre altele de catre Fundatia Kauffman. Evenimentele Startup Weekend sunt tinute in peste 100 de orase, iar noi orase sunt adaugate in fiecare luna. In ultimii doi ani, peste 280 de start-up-uri au pornit si aproximativ 9.000 de antreprenori au fost inspirati de catre aceste evenimente.

Pentru a participa, doritorii trebuie sa se inregistreze pe site-ul oficial al evenimentului.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii