Startup Weekend - eveniment pentru dezvoltarea aplicatiilor web si mobile


Pe baza ideilor generate de cei inscrisi, participantii trebuie sa construiasca aplicatii in cele 54 de ore cat dureaza evenimentul.Noua editie Startup Weekend va avea loc in Cluj-Napoca, intre 17 si 19 februarie iar taxa de participare este de 49 de euro, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Evenimentul va aduce impreuna participanti din diferite domenii (programatori, designeri, antrepenori) care formeaza echipe si incep sa construiasca un business bazat pe o idee propusa in sesiunea de pitch-uri de vineri seara. In cadrul acestei sesiuni, participantii au doar 1 minut sa capteze interesul audientei, astfel incat sa ii motiveze pe ceilalti sa faca parte din echipa lor.

Urmeaza votarea ideilor si stabilirea echipelor. Cei care nu au propus o idee sau nu gasesc oameni pentru echipa lor, se pot alatura altor  echipe.

Apoi, pana duminica seara, echipele incearca sa transforme ideile in produse viabile. In final, isi prezinta proiectele si obtin feedback din partea unor specialisti in diverse domenii.

Conform datelor Startup Weekend, aproximativ 36% din proiectele incepute in cadrul weekendului continua sa existe si dupa trei luni iar 80% dintre participanti planuiesc sa lucreze impreuna cu aceeasi echipa si dupa incheierea evenimentului.

Printre mentorii care vor sta alaturi de participantii la aceasta editie se numara: Sergiu Biris, General Manager Trilulilu; Calin Fusu, antreprenor online si CEO Neogen.ro & BestJobs.ro si Calin Grigore, antreprenor si recrutor in domeniul IT.

Echipa de organizare a evenimentului care va avea loc in Cluj-Napoca este formata din: Oana Calugar, Sales Operations Manager la iQuest Technologies; Vlad Ciurca, antreprenor, Operations Supervisor; Philipp Kandal, cofondator la skobbler GmbH; Irina Rotaru, asistent manager la Skobbler.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii