Strawberry Tree - primul "copac digital" cu conexiune Wi-Fi din Romania, lansat in Timisoara


    


Strawberry Tree (foto) este primul incarcator public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseste energia solara si asigura si conexiunea la Internet Wi-Fi. Proiectul pilot a fost lansat de Telekom Romania, impreuna cu Smart Sun Solutions, la finalul anului trecut, in Timisoara, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodata Internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflati in spatii publice. Conexiunea la Internet este bazata pe tehnologia 3G sau 4G, in functie de acoperire, avand o raza de actiune de aproximativ 10 metri.

Bateriile reincarcabile cu care este prevazut sistemul inmagazineaza energia si permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la Internet se realizeaza prin selectarea punctului de acces Strawberry Tree, fara a fi necesara autentificarea cu numele de utilizator si parola.

Sistemul este functional in Parcul Copiilor din Timisoara, solutia fiind achizitionata de Primaria Timisoara. "Copacul"  permite incarcarea simultana a pana la 16 dispozitive si are o capacitate anuala de pana la 840.000 incarcari de cate 10 minute.

In Europa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate in Serbia, Bosnia si Hertegovina.

Infiintata in anul 2013, Smart Sun Solutions este compania care detine drepturile de comercializare, implementare si mentenanta a echipamentelor Strawberry Trees in Romania.

Strawberry Energy este compania care a inventat si produce echipamentele Strawberry Tree in Serbia inca de acum trei ani si le vinde in prezent in Uniunea Europeana, Rusia, Africa de Sud si SUA.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii