Studiu: antreprenorii sunt persoane cu studii universitare si minim cinci ani de experienta profesionala


Anne Habiby, Co-founder al AllWorld Network si Senior Fellow Harvard Kennedy School, spune ca este un mit ca afacerile sunt infiintate la facultate, de tineri fara experienta si ca acestia sunt doar exceptiile.

Conform studiilor facute de AllWorld Network in mai multe tari, antreprenorii sunt persoane cu o pregatire universitara, cu minim cinci ani de experienta, au lucrat in companii mari, au calatorit mult si sunt buni specialisti in domeniu. In jurul varstei de 30 de ani - 40 de ani, aceste persoane isi dau seama ca le lipseste ceva si devin antreprenori.

Anne Habiby a mai spus, in cadrul celei de-a patra conferinte anuale a Asociatiei Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Europa de Sud-Est (SEEPEA), "Private Equity - Strenghtening companies for economic recovery", ca profilul antreprenorului este acelasi indiferent de tara, dupa ce a comparat antreprenorii din SUA cu cei din Africa, Pakistan sau Turcia.

Ea a mai adaugat ca, spre deosebire de alte tari in dezvoltare (India, Pakistan), Romania este avantajata de un sistem universitar bun, care pregateste buni specialisti tehnici, de oameni care au lucrat in companii mari, de o piata mare si neacoperita pe multe domenii si de existenta fondurilor de investitii de private equity si de capital de risc.

"Statistic, trebuie sa fie mai multi antreprenori in Romania. Ei trebuie cautati si incurajati. Daca am gasi toti antreprenori, bancile si fondurile de investitii ar sti ce sa faca imediat", a spus Anne Habiby.

Ea a mentionat insa ca nu numai educatia peste medie conteaza pentru aparitia antreprenorilor.

De asemenea, co-fondatoarea AllWorld Network a mai spus ca in prezent barierele de intrare in fiecare industrie au inceput sa scada si ca sunt firme cu 40 - 50 de angajati care pot desfasura afaceri globale, ceea ce nu s-ar fi putut acum cativa ani.

Dezvoltarea antreprenoriatului este favorizata si de faptul ca, pentru accesul la informatii, costurile sunt din ce in ce mai mici.

Anne Habiby a fondat, impreuna cu Michael Porter, AllWorld, organizatie care promoveaza antreprenori din toata lumea si a creat clasamente ale companiilor cu dezvoltare rapida din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 


Nu exista comentarii