Studiu: cei mai devotati angajati sunt cei cu varsta peste 45 de ani si cei cu varsta sub 25 de ani 

Insa, potrivit datelor Aon Romania, chiar daca 77% din manageri cred ca angajatii sunt una din resursele importante ale firmei, doar 51% din angajati sunt de acord ca sunt considerati astfel.

 

Nivelul de engagement al angajatilor cu varsta intre 25 de ani si 45 de ani este intre 56% - 58%, comparativ cu 69% pentru angajatii cu varsta de peste 45 de ani si 61% pentru cei cu varsta sub 25 de ani, potrivit rezultatelor sondajului “Best Employers Study Romania”, desfasurat de Aon in 2013, se mentioneaza in comunicatul de presa.

De asemenea, rezultatele arata ca, la nivelul companiilor participante, 65% dintre angajati vorbesc pozitiv despre compania lor (Say), 57% vor sa ramana in cadrul companiei in care se afla (Stay) si 55% sunt angajatii care realizeaza acel “extra efort” (Strive) pe care orice angajator spera sa il primeasca din partea angajatilor, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Studiul a identificat si o serie de diferente intre viziunea managerilor si cea a angajatilor. In timp ce 91% din manageri considera ca ofera oportunitati de dezvoltare in cariera, doar 58% dintre angajati sunt de parere ca locul de munca le ofera astfel de oportunitati. In privinta benficiilor oferite angajatilor (altele, in afara de salariu), 70% dintre manageri considera ca acestia primesc beneficii corespunzatoare, comparativ cu 50% dintre angajati.

Pe baza rezultatelor obtinute in urma cercetarii a fost realizat si clasamentul Celor mai buni angajatori din Romania (Best Employers), pe trei categorii de companii, in functie de numarul de angajati. Clasificarea se bazeaza pe calcularea unui punctaj obtinut pe baza opiniilor angajatilor, ajustat cu nivelul de aliniere dintre strategia angajatorului, stilul de conducere si tipurile de procese.

La categoria companii mici (50 - 250 angajati), companiile Aon Hewitt Best Employers in Romania in 2013 sunt: Monsanto Romania (locul unu); Roche Romania (locul doi); 3 M Romania (locul trei).

La categoria companii medii (251 - 1.000 angajati), locul unu este ocupat de Egger Romania, locul doi de Dell International Services si locul trei de British American Shared Services Europe.

Pentru categoria companii mari (peste 1.000 angajati), Agricola International a fost desemnata Best Employer.

Dintre cei 19 factori analizati pe parcursul cercetarii, pe primele trei locuri ca diferentiatori pentru Best Employers se situeaza atitudinea angajatorului fata de angajati, politicile si procesele aplicate in cadrul companiei (modul in care acestea permit angajatilor sa performeze) si perceptia angajatilor asupra companiei (organizatia este considerata un loc bun de munca pentru profesionisti din industria specifica). Nivelurile inregistrate pentru acesti indicatori de catre companiile Best Employers au valori cu 15% - 20% mai mari decat valorile inregistrate la ceilalti angajatori.

In cazul companiilor nominalizate la Best Employers, rezultatele obtinute pentru “cei trei S” au fost: 82% Say; 68% Stay; 73% Strive.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii