Studiu: Chiriile pentru birourile din Bucuresti au scazut in T IV 2009


Conform companiei de consultanta imobiliara King Sturge, in trimestrul al treilea al anului trecut acestea au fost neschimbate fata de trimestrul doi din 2009.

Astfel, anual, pentru un metru patrat o companie plateste 240 de euro pentru un spatiu de birou de calitate, situat in zonele centrale din Bucuresti, se arata in comunicatul de presa.

In zona Centrala si de Est a Europei (CEE), in Varsovia sunt cele mai chirii pentru birouri, de 288 euro/mp/luna. Acest oras este urmat de Sofia, cu 264 euro/mp/luna, si Praga (252 euro/mp/an). Dupa Bucuresti, in topul zonei, pe locul cinci, este Budapesta (216 euro/mp/an), urmata de Zagreb (204 euro/mp/an), Belgrad (180 euro/mp/an) si Bratislava (168 euro/mp/an).

De mentionat ca nivelul chiriei pentru birourile din Bucuresti este comparabil cu cel din Bruxelles (250 euro/mp/an) si mai mare decat la Coopenhaga (215 euro/mp/an).

Pentru un spatiu industrial intr-o zona buna a Bucurestiului din acest punct de vedere (vestul orasului), se plateste 51 euro/mp/an.

Pe aceasta piata in zona CEE, cele mai scumpe spatii sunt la Zagreb (75 euro/mp/an), urmate de cele din Sofia (60 euro/mp/an) si Praga (57 euro/mp/an). Pe locurile cinci si sase in zona, dupa Bucuresti, se afla Bratislava si Belgrad, ambele cu 48 euro/mp/an. Pe ultimele locuri sunt Budapesta si Varsovia, fiecare cu 42 euro/mp/an.

Nivelul chiriei spatiilor industriale din Bucuresti este comparabil cu cel din Paris (52 euro/mp/an) si mai mare decat nivelul celei din Bruxelles (48 euro/mp an).

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii