Studiu: Google ocupa primul loc in obiceiurile de utilizare a Internetului


Potrivit studiului realizat de GfK Romania, un procent de 62% dintre utilizatorii de Internet intervievati sunt persoane curioase carora le place sa se documenteze, de aceea cauta diferite informatii pe Google.

Studiul si-a propus sa afle care sunt principalele trei activitati desfasurate de internautii romani si a fost realizat in luna septembrie 2009 pe un esantion national de 338 de utilizatori de Internet, se arata in comunicatul de presa.

Urmatoarele pe lista dupa folosirea celui mai raspandit motor de cautare sunt primirea sau trimiterea de e-mailuri (58%) si lecturarea stirilor (55%).

Potrivit reprezentantilor GfK Romania, varsta reprezinta un factor important de diferentiere in ceea ce priveste activitatile desfasurate pe Internet. Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importanta ca si citirea stirilor: 49% au declarat ca ascultarea sau descarcarea de muzica reprezinta una dintre cele trei activitati desfasurate, in timp ce un procent de 42% urmaresc stirile pe Internet.

Lecturarea stirilor pe Internet este practicata mai ales de persoanele cu varsta intre 35 de ani si 55 de ani, 72% considera aceasta activitate printre cele trei importante, fata de 54% dintre persoanele intre 25 de ani si 35 de ani si 42% din tinerii sub 25 de ani.

In acelasi timp, vizionarea de filme sau urmarirea unor programe TV pe Internet este o activitate proprie mai ales persoanelor sub 34 de ani: 27% dintre tinerii sub 24 de ani si 21% dintre persoanele intre 25 de ani si 34 de ani plaseaza aceasta activitate intre primele trei, fata de doar 9% persoane intre 35 de ani si 54 de ani.

Potrivit rezultatelor studiului citat, activitatile web 2.0 sunt in continuare in zona de nisa in Romania: 13% dintre cei intervievati plaseaza blog-urile intre cele mai importante trei activitati pe Internet, 10% jocurile online si numai 6% accesarea retelelor sociale.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii