Studiu: imbunatatirea calitatii vietii este principala motivatie a liderilor generatiei viitoare pentru a face performanta


    


Aceasta este concluzia studiului "How Leaders Value Quality of Life", prima analiza care examineaza impactul calitatii vietii in performanta organizatiilor, realizata de

Sodexo, in colaborare cu Harris Interactive si prezentata in cadrul primei conferinte internationale pe tema Calitatii Vietii, organizata de Sodexo, la New York, saptamana trecuta.

Aproape 7 din 10 (69%) reprezentanti ai generatiei Millennials (nascuti intre anii 1980 si 2000) considera ca imbunatatirea calitatii vietii va avea un impact semnificativ asupra performantei in organizatiile pe care le vor conduce in viitor, comparativ cu 57% dintre liderii actuali.

Urmatoarea generatie de lideri nominalizeaza calitatea vietii ca principal driver de performanta in organizatii, in timp ce liderii actuali il plaseaza pe locul al cincilea.

Cele mai importante rezultate ale studiului Sodexo:
• Pentru 66% dintre liderii intervievati, calitatea vietii este deja o prioritate in cadrul organizatiei lor
• 86% afirma ca au implementat deja cel putin trei initiative de imbunatatire a calitatii vietii
• 60% din organizatii au un buget dedicat pentru aceste initiative
• 48% dintre lideri au desemnat deja o echipa sau o persoana dedicata pentru a supraveghea calitatea vietii
• 57% dintre liderii intervievati sunt convinsi de importanta impactului calitatii vietii asupra performantei organizatiei lor
• In 62% dintre organizatii este masurat impactul calitatii vietii asupra performantei

"Imbunatatirea calitatii vietii a devenit un aspect esential odata cu schimbarile demografice, economice, tehnologice si de mediu, pe care le traversam in prezent. Pentru cele mai multe organizatii, avantajul competitiv va rezulta in viitor din abilitatea de a genera valoare umana adaugata. Importanta calitatii vietii va creste pe masura ce noile tehnologii vor amplifica vocile consumatorilor, iar noile generatii vor avea un rol tot mai important pe piata muncii", spune Michel Landel, CEO, Sodexo.

Pe parcursul celor doua zile ale conferintei pe tema Calitatii Vietii, sute de lideri din diferite domenii, incluzând comunitatea de afaceri, mediul academic, industria de ingrijire a sanatatii, ONG-uri, personalitati politice, au explorat cai de colaborare si au analizat actualele modele de performanta sociala si economica.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii