Studiu: pentru angajati, sportul contribuie la cresterea performantei profesionale


     


Aproape opt din zece participanti la triatlon considera ca practicarea sportului le influenteaza pozitiv dezvoltarea pe plan personal si profesional, potrivit sondajului “Influenta sportului in viata personala”, realizat de Fundatia eMAG, in intervalul 22 iunie - 2 iulie, in randul celor peste 700 de participanti la competitia ”Fara Asfalt” la mare, editia 2015.

Astfel, 76% dintre respondenti considera ca, practicand cu regularitate un sport, reusesc sa se dezvolte pe plan personal si profesional, in timp ce numai 1% spun ca nu exista nicio legatura intre cele doua.

Din afara, cele trei probe specifice unui triatlon (inot, ciclism si alergare) pot fi vazute doar ca o activitate sportiva intensa, care ii solicita pe participanti fizic si psihic in timpul competitiei. Insa un triatlonist are nevoie de multa pregatire inainte, de o rutina sportiva, deci si de disciplina. Astfel, triatlonistii devin mult mai organizati si mai determinati sa isi depaseasca propriile limite, atat pe plan personal, in competitiile la care participa, cat si in cariera”, spune Tudor Vlad, initiatorul proiectului ”Fara Asfalt” si presedintele Fundatiei eMAG.

Din totalul respondentilor, 75% declara ca practica in mod regulat un sport, iar pentru participarea la primul triatlon al sezonului, “Fara Asfalt” la mare, care a avut loc pe 30 mai, in rezervatiile naturale 2 Mai-Vama Veche si Hagieni- Albesti,  72% dintre participanti au alocat cel putin o luna pentru a se antrena in acest scop. 

Potrivit sondajului “Influenta sportului in viata personala”, participantii la triatlon intra in competitii in primul rand pentru starea de bine (40%) si depasirea barierelor fizice si psihice (34%).

Profilul participantului la triatlon in Romania:
• 37 de ani este media de varsta
• 80% dintre participanti sunt barbati
• 69% din totalul participantilor sunt angajati
• 32% desfasoara activitati in IT
• 39% au venituri lunare de peste 6.000 de lei


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii