Studiu Tetra Pak: 9 din 10 consumatori considera ca alimentele influenteaza starea lor de sanatate si a familiei


     


8 din 10 consumatori considera ca este important si foarte important sa cunoasca ingredientele alimentelor si bauturilor pe care le consuma si le cumpara doar din locuri sigure, controlate de autoritati, se mentioneaza in studiul national de opinie "Perceptia si atitudinile consumatorilor romani fata de siguranta alimentara, alimentele si bauturile lichide", realizat, la cererea Tetra Pak, de catre compania Exact Cercetare si Consultanta.

In plus, tot in mare si foarte mare masura, aproximativ 8 din 10 respondenti sunt preocupati sa consume alimente si bauturi cu un continut scazut de aditivi. 4 din 10 consumatori au o opinie pozitiva fata de pasteurizarea alimentelor si bauturilor, iar aproximativ jumatate dintre respondenti despre ambalarea acestor produse.

Principalele rezultate ale studiului:
• 88% dintre romani cred ca alimentatia influenteaza in mare si foarte mare masura starea de sanatate (71% dintre femei si 57% dintre barbatii respondenti).

• Tot aproximativ 9 din 10 respondenti considera ca alimentatia influenteaza dezvoltarea copilului si sanatatea copilului si a familiei.

• Sintagma “siguranta alimentara” este cel mai des asociata spontan cu alimente sanatoase, nealterate (1 din 4 respondenti) si cu alimentele fara aditivi alimentari (precum coloranti, conservanţi, etc.) (1 din 5 respondenti).

• In medie, romanii sunt cel mai preocupati, in aceasta ordine: sa cunoasca ingredientele alimentelor si bauturilor pe care le consuma (79%); sa cumpere produsele din locuri sigure, controlate de autoritati (79%); sa consume alimente cu un continut scazut de aditivi (precum conservanti, arome, coloranti) (76%).

• Persoanele din segmentul de varsta 45 de ani - 60 de ani sunt mai preocupate decat tinerii (18 ani - 24 de ani) sa cumpere produse cat mai putin procesate.

• Imbolnavirea cauzata de alimentatie este cea mai mare ingrijorare a romanilor privind siguranta alimentara (86%).

• Sapte din 10 consumatori considera in mare si foarte mare masura ca este foarte important sa cunoasca in ce conditii au fost procesate, ambalate si depozitate alimentele.

• 66% dintre cei intervievati considera in mare si foarte mare masura ca pasteurizarea distruge microorganismele daunatoare.

• 57% sunt de parere ca pasteurizarea garanteaza protectia si siguranta alimentelor.

Studiul comandat de Tetra Pak este reprezentativ pentru populatia de 18 ani - 60 ani, persoane cu educatie medie si superioara, rezidente in mediul urban, utilizatori de internet. Volumul esantionului a fost de 1.046 de respondenti (50% femei, 50% barbati), persoane selectate aleator din  panelul de peste 43.000 de consumatori ai agentiei de cercetare. Culegerea si prelucrarea datelor a fost realizata in perioada octombrie-noiembrie 2014, prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing). Studiul are o marja de eroare de +/-3%, la un nivel de incredere de 95%.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii