Studiu: timpul cu familia si animalele de companie – la fel de important ca sportul si alimentatia pentru sanatate


    


Potrivit unui studiu realizat de GfK, cand vine vorba de activitatile pe care oamenii le fac in mod regulat pentru a-si mentine sanatatea fizica, aproape doua treimi din populatia activa online in 17 tari include somnul suficient, consumul de alimente sanatoase si exercitiile fizice. Insa, un procent aproape egal de persoane (62%) include acum “petrecerea timpului cu familia, prietenii sau animalele de companie” ca pe ceva ce “fac regulat pentru a-si mentine sanatatea fizica”. Procentul a crescut fata de 2014, cand se situa la 56%, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Nevoia de a beneficia de somn suficient ca parte a rutinei de sanatate a ramas constanta in ultimii trei ani. Cu toate acestea, exista unele cresteri notabile in alte activitati - in special urmarea unei diete, deconectarea de la tehnologie, remediile alternative si consumul de alimente sanatoase.

Studiul GfK arata ca “petrecerea unui timp de calitate” a facut un pas inainte in perceptia oamenilor cu privire la ceea ce ii mentine fizic sanatosi. “O pauza de la tehnologie” a crescut de la una din patru persoane care faceau acest lucru in mod regulat (24%) in 2014, la una din trei persoane (34%) in acest an - a doua crestere majora in toate activitatile enumerate. in plus, “petrecerea timpului cu familia, prietenii sau animalele de companie” a crescut de la peste jumatate (56%) in 2014, la putin sub doua treimi (62%) in acest an.

Consumarea alimentelor potrivite primeste mai multa atentie decat in ​​trecut. “O dieta specifica” a urcat de la 18% in 2014 la 30% in prezent, cea mai mare crestere intre toate activitatile enumerate. Si “a manca sanatos” este mentionat acum de 65% dintre respondenti, fata de 58% in 2014.

Aproape trei sferturi din populatia activa online din Mexic petrece regulat timp cu familia, prietenii sau animalele de companie pentru a-si pastra sanatatea - cel mai mare procent din toate cele 17 tari analizate. Mexicul este urmat de Spania si Argentina (cu cate 71%), de Canada si de Brazilia (68%).

Mexicul se afla, de asemenea, in fruntea listei atunci cand vine vorba de a lua o pauza de la tehnologie ca o activitate care contribuie la mentinerea sanatatii fizice, 43% din populatia activa online facand acest lucru in mod regulat. Urmatoarele tari clasate sunt China (40%), Argentina (39%), Spania (38%) si Brazilia (34%).

In cadrul studiului, GfK a chestionat online 23.000 de consumatori (in varsta de 15 ani si peste) din 17 tari pentru a afla care sunt activitatile dintr-o lista data pe care le practica in mod regulat pentru a-si mentine sanatatea fizica.

Tarile analizate in studiu au fost Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Marea Britanie si SUA.

Colectarea datelor din teren a fost finalizata in vara anului 2017. Datele sunt ponderate pentru a reflecta compozitia demografica a populatiei online in varsta de 15+ din fiecare tara. Media globala este ponderata pe baza dimensiunii fiecarei tari proportional cu celelalte tari.

In studiul asemanator realizat in 2014, GfK a intervievat mai mult de 21.000 de consumatori din 16 tari (cu exceptia Olandei).
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii