Studiu: virusii vor fi principala problema de securitate informatica


Participantii la un studiu realizat de BitDefender considera in proportie de 36% ca virusii reprezinta o temere in perioada urmatoare.

Pe locul doi in topul temerilor legate de securitatea informatica se afla pierderea datelor confidenţiale, cu 20%, se arata intr-un comunicat de presa al BitDefender. Malware-ul, cu 15%, si hackerii cu 11%, ocupa locurile urmatoare in ceea ce priveste problemele de securitate IT. Rezultatele au la baza un studiu global in domeniu realizat de BitDefender, la care au participat peste 550 de utilizatori de internet in perioada august - septembrie 2008.

Alte temeri in privind securitatea informatica sunt cyber-criminalii, cu 8% dintre temeri, si atacurile de phishing, cu 4%, conform studiului. Un procent de 4% dintre probleme sunt de alte tipuri, iar 2% dintre rezultate indica putine ingrijorari.

Studiul releva ca utilizatorii se tem mai mult de problemele de securitate informatica, comparativ cu anul trecut. Printre problemele de care utilizatorii se tem cele mai mult se numara protectia lor in timpul desfasurarii unor activitati online simple, precum folosirea serviciilor bancare sau achizitia de produse, cautarea de informatii pe internet sau folosirea adresei personale de e-mail.

Fata de anul trecut, a crescut numarul utilizatoriilor de internet care au cunostinte despre securitatea IT, ponderea acestora ajungand la 68%. Comparativ cu anul 2007, 8% din utilizatori se declara mai putin informati si 24% au mentinut nivelul de informatii. In acelasi studiu se mentioneaza ca a urcat si numarul utilizatorilor care vor acorda prioritate investitiilor in produse de securitate, ponderea acestora ajungand la 46%.

Utilizatorii experimentati, care detin mai multe cunostinte in domeniu decat in anii precedenti, arata o incredere mai mare in solutiile de securitate. Studiul indica insa si o crestere a ingrijorarii utilizatorilor care au mai putine cunostinte in problemele de securitate.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii