Succes TGM: contextul economic schimba atitudinea pe piata muncii


Afirmatia se bazeaza atat pe comportamentul clientilor companiei, de la incepului anului si pana in prezent, cat si pe tendintele observate la nivelul pietei in ansamblu.

Desi de un an de zile se pierd locuri de munca, piata a castigat o noua viziune asupra locului de munca. In acest caz, angajatii nu mai migreaza de la o institutie la alta, iar angajatorul apreciaza mai mult munca depusa de angajatii sai”, spune Dana Serban, Specialist in Recrutare la Succes TGM.

Companiile care angajeaza in acest moment cauta oameni care se adapteaza usor la fluctuatiile pietei indiferent de industrie, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit Danei Serban, sectoarele cele mai afectate de criza sunt: constructiile, industria de automobile (nu numai comertul cu vanzarea automobilelor, ci si subansamble de automobile), brokerajul financiar, bancile, training-ul (serviciile in general), industria textila. Sectoarele unde angajarile continua sunt: vanzari, industria farmaceutica, IT, industria alimentara.

Inainte de resimtirea efectelor crizei economice globale, companiile cautau calitate. Insa fluxul de personal era foarte mare, iar ofertele din partea angajatorilor pentru un angajat erau si ele mari.

Dana Serban spune ca angajatorii si-au dat seama ca salariile angajatilor au fost supra-evaluate in anii trecuti. In prezent, ei considera ca o diminuare a salariilor duce la intrarea in normalitate a nivelului salarial.

Ea mai precizeaza ca, de la inceputul anului si pana in prezent, angajatorii au redus salariile cu 10% pana la 30%. La aceste scaderi salariale s-a adaugat si reducerea unor facilitati acordate anterior angajatilor.

Succes TGM este o companie romaneasca specializata in recrutare si selectie de personal, care a intrat pe piata in anul 2008. Compania activeaza in special pe piata din Bucuresti, avand in acest moment un numar de noua clienti permanenti, din domeniile bancar, IT&C si FMCG. La acestia se adauga si alte contracte punctuale.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii