Tabara de IT si programare pentru tinere


Girls Programming Camp este o tabara dedicata studentelor in primii ani de facultate si elevelor de liceu pasionate de IT si programare. Evenimentul va avea loc in perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, la Bucuresti.

Majoritatea start-up-urilor din tehnologie au fost fondate de oameni cu o baza tehnica solida. Din pacate, numarul femeilor din Computer Science este foarte scazut, ceea ce se reflecta si in numarul mic de femei implicate in start-up-uri. Sunt foarte multe fete extrem de talentate si pasionate de informatica, dar care renunta sa urmeze o cariera in IT din cauza ca nu sunt incurajate", spune pentru startups.ro Cristina Petrovici, Project Manager Girls Programming Camp.

Organizat de inforarena.ro, in parteneriat cu Facebook, scopul programului este dezvoltarea unei baze solide pe care participantele sa isi construiasca apoi formarea si succesul in domeniu, se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, organizatorii isi propun sa ajute participantele sa obtina cunostinte solide de algoritmi, sa le integreze in comunitatea programatorilor si sa le starneasca interesul pentru competitiile de performanta.

Tabara va cuprinde prezentari, cursuri, discutii deschise si exercitii. Cursurile vor fi sustinute de olimpici medaliati la olimpiade internationale de informatica si cu stagii de practica finalizate in cadrul unor companii importante in domeniu.

(Mai multe despre eveniment puteti citi aici.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii