TCE - afaceri in crestere cu 15% in 2009, comparativ cu 2008


Divizia care opereaza afacerile de transport si logistica in cadrul Grupului RTC a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro.

Rezultatele cu care am incheiat anul 2009 au fost peste estimarile noastre. Dupa ce in primele sase luni ale anului, TCE a fost puternic afectat de criza, vanzarile au revenit in ultimul trimestru, depasind, astfel, rulajul de 18 milioane de euro estimat de noi pentru 2009”, spune Sorin Sofian, CEO TCE.

Compania a trecut printr-un lung proces de eficientizare a activitatii, de reducere a costurilor si de mentinere sub control a efectelor crizei, se arata in comunicatul de presa. Procesul va continua si in 2010, cand TCE isi va organiza activitatile pe structura de holding.

Din perspectiva numarului total de transporturi, TCE a realizat anul trecut 4,5 milioane de livrari, din care cea mai mare pondere, de circa 70%, a fost detinuta de colete (cu un numar total de 3,3 milioane). Plicurile trimise in regim de curierat au reprezentat 1 million de trimiteri pe tot anul, iar trimiterile postale au depasit 16 milioane de trimiteri.

In prezent, TCE ofera o gama extinsa de servicii, structurata pe sapte linii de business, de la servicii de livrare express in cateva ore, pana la servicii de transport international specifice unei case de expeditie, depozitare si chiar merchandising.


Previziuni pe 2010

Am intrat in 2010 mult mai stabili, iar rezultatele vor continua sa confirme ca directia pe care o urmam este cea corecta. Daca 2009 a fost un an al supravietuirii si reorganizarii, pentru 2010 avem doua obiective majore - profitabilitatea si cresterea calitatii serviciilor”, spune Sorin Sofian.

Pentru 2010, CEO-ul TCE mizeaza, in varianta cea mai pesimista, pe mentinerea cifrei de afaceri la 20 milioane euro si un profit net de 4%. In varianta optimista, care ia in calcul revenirea pietei in a doua jumatate a anului, rulajul TCE va creste cu 10% - 20%.

Chiar daca 2009 a fost foarte dificil pentru toata piata, Romania are mult de recuperat in anii care vor urma. Am putea asista si anul acesta la disparitia catorva jucatori mici, dar este posibila si intrarea pe piata locala a unor jucatori internationali. In ceea ce ne priveste, suntem in continuare lideri pe segmentul de cargo-LTL <just in time>, cu peste 60.000 de tone livrate in 2009, si ne-am consolidat pozitia ocupata de loc trei pe zona de curierat”, precizeaza Sorin Sofian.

Strategia de dezvoltare pentru anul in curs ia in calcul revenirea directiilor de business aflate in scadere in 2009 - transportul de colete si paleti – si cresterea serviciilor de warehousing, spedition si post. Astfel, circa 50 de procente din rulajul acestui an vor avea ca sursa trasportul de colete si paleti si aproximativ 30 de procente serviciile postale.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii