TCE, rulaj de 13 mil. euro in primele trei trimestre din 2009


Potrivit reprezentantilor TCE, divizia de transport si curierat a grupului RTC, cifra de afaceri inregistrata pe primele trei trimestre din acest an confirma atingerea aproximativa a obiectivelor estimate anul trecut.

Masurile adoptate de companie au determinat, dupa o perioada de inceput de an marcata de instabilitate financiara si de acumulare a unei datorii catre terti (esalonata in prezent in vederea stingerii ei), atingerea unui rezultat financiar pozitiv, pe fondul stabilizarii portofoliului de clienti, se arata in comunicatul de presa.

2009 a fost un an de grea incercare pentru noi, in care am trecut printr-o adevarata <lupta de supravietuire>, insa lucrurile incep sa se stabilizeze pe directia dorita de noi”, spune Sorin Sofian, CEO la TCE.

Afirmatia are la baza un indelungat proces de eficientizare a activitatii, de reducere a costurilor si de mentinere sub control a efectelor crizei, aplicat de companie de la inceputul acestui an si transpus in masuri de restructurare interna a activitatii, de reorganizare a departamentelor, de eficientizare a resurselor umane si operationale.

In urma acestui proces, structura companiei s-a schimbat, in sensul acoperirii cererii existente pe piata, astfel incat, in prezent, oferta TCE este structurata pe sapte linii de business (de la servicii de livrare express in cateva ore, pana la servicii de transport international specifice unei case de expeditie, depozitare si chiar merchandising).

Mizam in continuare pe maturizarea pietei si din perspectiva externalizarii serviciilor de logistica a firmelor care nu au aplicat inca aceasta masura de reducere a costurilor proprii”, mai spune Sorin Sofian.

Din perspectiva numarului total de transporturi, TCE a realizat anul acesta aproximativ patru milioane de livrari, insumand circa 45.000 de tone de marfa transportata, din care cea mai mare pondere, de 70%, a fost detinuta de colete.

Avand in vedere rezultatele inregistrate in ultimele luni, cresterea rulajului si a volumelor transportate si inscrierea lor intr-un trend mentinut ascendent, compania previzioneaza pentru 2010 o perioada de stabilitate si mentinere a rezultatelor inregistrate si a cifrei de afaceri (in conditiile unei estimari de crestere 0% a pietei pe 2010) si atingerii unui profit net de 4%, se mai arata in comunicat.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii