Televiziunea mobila - noua revolutie din domeniul IT&C din Romania


“Cel putin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania vor dori sa aiba acces la serviciul de televiziune mobila”, a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI cu ocazia Zilei Romaniei la CeBIT 2008, Hanovra.

"Impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, pregatim trecerea la televiziunea digitala, ocazie cu care vom crea si conditiile tehnice pentru introducerea televiziunii mobile, care, in opinia noastra, va constitui urmatoarea revolutie din domeniu, dupa revolutia GSM. Din estimarile noastre, cel putin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania vor dori sa aiba acces la acest serviciu", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI, in cadrul seminarului adresat investitorilor straini interesati de piata romaneasca de comunicatii.

Dan Georgescu a discutat cu reprezentantii industriei de comunicatii din Romania prezenti la targul international CeBIT si cu invitatii straini, prezentandu-le acestora oportunitatile de dezvoltare ale sectorului IT&C romanesc, se arata in comunicatul de presa.

"Acordarea unei noi licente de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz si a licentelor care vor permite utilizarea tehnologiei WiMAX sunt doua dintre cele mai asteptate momente de catre investitorii de pe piata romaneasca de IT&C", a spus Dan Georgescu.

Romania participa cu un stand national la CeBIT in fiecare an, incepand din 2005. La editia 2008 a CeBIT sunt prezente 30 de firme romanesti, reunite sub brandul RomaniaIT. Creative Talent. Technical Excellence.

CeBIT este unul dintre cele mai importante evenimente internationale in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii