Tinerii din Cluj-Napoca invata cum sa-si deschida propria afacere, in cadrul Startup Live


Timp de trei zile, studentii si tinerii cu spirit de initiativa se intalnesc pentru a-si pune in aplicare ideile de afaceri, indrumati si sfatuiti de antreprenori cu experienta.


 

Evenimentul, organizat de JADE Romania cu sprijinul Theory and Practice Consult si in parteneriat cu STARTeurope, se va desfasura la Cluj-Napoca, intre 6 - 8 aprilie, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

In prima zi, evenimentul debuteaza cu expunerea catorva idei de afaceri ale participantilor, iar in jurul acestor idei se vor forma echipe de lucru, avand drept misiune conceperea unui plan de afaceri viabil.

Cei aproximativ 100 de participanti vor fi grupati in ateliere de lucru vor primi sfaturi si consiliere din partea unor mentori, oameni de afaceri cu experienta, care au rolul de a interveni punctual pe problemele ivite pe parcurs.

"Participantii trebuie sa  se grupeze in echipe de 8 - 10 persoane pentru a elabora un plan de afaceri, in jurul unei idei care li s-a parut interesanta. Atunci cand vor aparea momente dificile, consilierea venita din partea unui om de afaceri cu experinta va fi absolut necesara pentru a depasi impasul. Aici intra in scena expertii programului, oamenii de afaceri care vor sustine scurte sedinte de mentorat, de 15 - 20 de minute, in urma carora tinerii vor afla ce au de facut pentru a dezvolta planul de afaceri cat mai corect", explica Razvan Arsene, Vice - Presedinte al Jade Romania, organizatorul StartUp Live Cluj.

La sfarsitul celor trei zile de lucru, un juriu format din oameni de afaceri, bancheri, precum si profesori universitari, vor evalua munca echipelor si vor acorda premii care constau in: doua bilete la Pioneers Festival, mai multe bilete la TEDx Cluj  si  spatiu de birou pentru o perioada determinata de timp.

"Ne-am propus ca prin acest eveniment sa educam tinerii cu spirit antreprenorial, aratandu-le acestora care este traseul ce trebuie parcurs de la idee pana la implementare. Totodata, vrem sa le trezim increderea in fortele proprii, sa le aratam ca ideile de calitate pot gasi sprijin in cadrul comunitatii locale de antreprenori, prin sfaturi si consiliere", a mai precizat Razvan Arsene.


Ce este StartUp Live?
Startup Live, aflat la prima editie in Romania, este  formatul unei serii de evenimente  adresate mediului antreprenorial, care au misiunea de a  sprijini tinerii inovativi si cu spirit de intitativa in vederea inceperii propriei afaceri.

Conceptul de eveniment Startup Live  consta in sesiuni de lucru pe baza unor idei de startup, speech-uri inspirationale, precum si traininguri pe tema finantarii, promovarii sau prezentarii unei idei de business in fata unui investitor. Mai mult, participantii vor putea sa faca networking cu alti tineri cu viziune si gandire antreprenoriala, avand astfel ocazia sa lege noi relatii de parteneriat si de prietenie.

"Pana in acest moment au avut loc 12 editii ale Startup Live in diferite orase din Europa, printre care Viena, Budapesta, Atena, Copengaha, Belgrad, unde s-au reunit peste 500 de studenti si tineri cu spirit antreprenorial. Pana la sfarsitul anului vor mai fi organizate alte 10 editii, printre care si cea de la Cluj-Napoca", se precizeaza intr-un comunicat al Jade Romania.

Conform statisticilor realizate de organizatori in urma celor 12 editii, a reiesit ca  Viena este locatia cu rata cea mai mare succes de pana acum, atat in ceea ce priveste numarul ideilor, cat si calitatea lor. La Startup Live-ul austriac, cateva idei de afaceri din domeniul tehnologiei au prins viata, s-au concretizat in start-up-uri de succes.

Despre organizatorul evenimentului - Jade Romania.
Jade Romania isi propune sa fie o platforma de comunicare intre studentii cu intiativa si companiile multinationale din Romania, precum si cu institutiile statului roman.

Federatia Jade Romnaia are scopul de a incuraja initiativele antreprenotriale ale tinerilor prin consiliere si sprijin pe parcursul intregului proces de dezvoltare.

Membri JADE Romania, alaturi de celelalte 15 tari europene implicate in JADE,  au acces la informatii importante la nivel european, studii de piata, suportul Parlamentului European in initiativele lor, un model de business puternic dezvoltat inca din 1992 de tari precum Franta si Germania, conferinte la nivel international pe teme de antreprenoriat.

startups. ro este partener al Startup Live Cluj si poate oferi un numar limitat de invitatii gratuite pentru inscrierea la eveniment. Pentru detalii, trimiteti un e-mail la redactia [@] startups.ro

In plus, cei care se inscriu la eveniment prin intermediul startups.ro, beneficiaza de o reducere de 15% la taxa de participare, daca vor scrie cuvantul "startupsro" in campul "Promotin code" din pagina de inregistrare.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii