TransferGo isi extinde prezenta la nivel international


    


Compania de transferuri online internationale TransferGo castiga popularitate in randul romanilor, care au trimis de trei ori mai multi bani in primele zele luni ale 2017 fata de aceeasi perioada a anului precedent se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Compania are sedii in Londra si in Vilnius si a deschis in octombrie un nou birou in Berlin.

Parte din strategia de dezvoltare a TransferGo este si numirea lui Renier Lemmens in functia de Presedinte al Consiliulu de Directori. Renier Lemmens are o experienta impresionanta in domeniul financiar, care cuprinde, printre altele, functia de CEO al PayPal sau COO in cadrul Barclays. Contributia sa in lansarea unor servicii si produse financiare, in cladirea si transformarea unor companii si organizatii solide face ca expertiza sa sa devina esentiala in cresterea continua a TransferGo.

TransferGo ofera servicii celor care doresc sa trimita bani persoanelor dragi de peste hotare. Deschiderea biroului in Berlin vine ca un pas natural in evolutia companiei, Germania fiind tara cu cei mai multi imigranti din Europa: peste 12% din populatie. Cei mai multi dintre acestia sunt turci (trei milioane) si polonezi (doua milioane), numarul de romani care muncesc in Germania fiind de 600.000.

Urmatorul pas al companiei este indreptarea atentiei catre Spania si Italia, tari in care sunt plecati la munca cei mai multi romani. La nivel international, compania inregistreaza crestere continua, ajungand la o medie de un milion de transferuri pe an.

Cand vine vorba despre romani, cea mai mare provocare este sa ii convingem de beneficiile transferului online, in detrimentul celui cash, care implica mai mult timp si, de multe ori, costuri mai mari. De aceea am inclus o latura educativa in comunicarea noastra. Iar rezultatele se vad deja - avem o crestere spectaculoasa pe acest segment”, spune Marius Nedelcu, Country Manager TransferGo Romania.

Decizia de a alege Berlin pentru deschiderea unui birou TransferGo vine intr-o perioada in care orasul castiga atentia publicului ca alternativa de hub financiar in Uniunea Europeana. Companii internationale, dar si mici intreprinzatori care activeaza in prezent in Londra, vad in Berlin o optiune, in contextul unui posibil impact negativ al Brexitului asupra afacerilor cu sediu in Londra. TransferGo continua dezvoltarea activitatii din Regatul Unit al Marii Britanii si se extinde si in Germania.

TransferGo este o companie de transfer international de bani online, in timp real si la costuri mici, pentru persoanele care doresc sa trimita bani peste hotare, fara a plati taxele mari percepute de banci. Compania a fost infiintata in anul 2012, in Regatul Unit al Marii Britanii, iar sediul central se afla in prezent in Londra. TransferGo a castigat increderea a peste 250.000 de consumatori, ajungand la un milion de transferuri internationale intre 45 de tari.

Folosind sistemul TransferGo, consumatorii pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont in cont, care inseamna ca banii nu trebuie sa paraseasca tara: banii sunt transferati local-in local-out. Expeditorul face o tranzactie locala in contul bancar TransferGo din aceeasi tara, iar compania plateste local in contul bancar al tarii de destinatie.

TransferGo este activ pe piata din Romania din iunie 2015 iar in primele zece luni din acest an romanii au trimis 40 de milioane de euro prin acest sistem.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii