Ulker Romania, rezultate in crestere in primele zece luni din 2009


Potrivit reprezentantilor companiei, cifra de afaceri a crescut cu 9% in primele zece luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pe intreg anul 2008, Ulker Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 31,4 milioane de lei, se arata in comunicatul de presa.

Ne propunem sa ne concentram toate eforturile pentru a consolida pozitia brandului Ulker pe o piata atat de competitiva si de dinamica cum este piata biscuitilor din Romania. Luand in considerare trendul de crestere al pietei locale si calitatea de membru al Uniunii Europene a Romaniei, tintim pozitia de lider pe piata biscuitilor dulci din Romania si ne concentram, in acelasi timp, pe marirea cifrelor de export pentru ca Romania sa devina o platforma pentru lansarea afacerii Ulker in tarile Uniunii Europene”, spune Ender Bolat, director general la Ulker Romania.

Incepand cu anul 2007, compania exporta produse realizate in Romania catre opt tari europene si Africa. Valoarea exportului a crescut de la 5% din cifra de afaceri in 2007 la 17,2% in primele zece luni din 2009.

Planurile noastre pornesc de la pozitia a doua, pe care o detinem pe piata locala a biscuitilor dulci, platforma de pornire pe care dorim sa construim pentru a atinge pozitia de lider.  De asemenea, ne propunem sa  crestem exportul astfel incat, in 2010, sa reprezinte  22,5% din totalul vanzarilor noastre”, adauga Ender Bolat.

In Romania, piata dulciurilor, in special piata biscuitilor, este foarte fragmentata, se mai arata in comunicat. Exista multe companii mici, mijlocii si mari care produc o varietate extinsa de produse. Reprezentantii Ulker estimeaza piata de biscuiti dulci si sarati din Romania la 110 milioane de euro.
In portofoliul Ulker Romania se numara marcile Petit Beurre, Biskrem, Tempo, Clip, Albeni, Luna.

Potrivit reprezentantilor companiei, Ulker Group este lider al pietei alimentare din Turcia. Grupul si-a inceput activitatea in Romania in 1998 printr-un importator - distribuitor al dulciurilor Ulker in tara noastra.

In 2003, Ulker a decis sa investeasca in deschiderea unei fabrici romanesti. In acest sens, a fost infiintata compania Eurex Alimentare S.A., care este detinuta in prezent integral de Ulker si are un capital social de aproape 32,64 milioane de lei.

Fabrica Ulker, situata in apropiere de Bucuresti, are o suprafata de crica 20.000 de metri patrati si a necesitat o investitie totala de 23 de milioane de dolari.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii