Ultima zi pentru depunerea decontului de TVA


Astazi este termenul legal de depunere pentru decontul de TVA aferent lunii martie.

“Pentru societatile inregistrate ca platitori de TVA, 25 Aprilie 2008 este termenul legal de depunere atat pentru decontul de TVA aferent lunii martie, cat si pentru declaratia recapitulativa 390VIES, aferenta primului trimestru al anului 2008”, spune Niculae Done, tax partner la KPMG.

Pentru aceasta, companiile platitoare de TVA, trebuie sa ia in consideratie faptul ca aceasta din urma (declaratia 390 VIES) a fost modificata foarte recent de autoritatile fiscale. Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis Ordinul nr. 552/2008 publicat in Monitorul Oficial din 15 aprilie 2008 care contine noul format al acestei declaratii.

Declaratia 390 VIES se depune de catre companiile platitoare de TVA care au efectuat livrari si/sau achizitii intracomunitare de bunuri, precum si livrari si/sau achizitii de bunurii in cadrul unei operatiuni triunghiulare.

Societatile platitoare de TVA care nu au efectuat astfel de livrari sau achizitii in decursul primului trimestru al anului 2008, nu trebuie sa depuna aceasta declaratie.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii