Ultimele zile pentru inscrierea in competitia de proiecte “Idei din Tara lui Andrei”


Castigatorii vor primi sume de pana la 15.000 de euro pentru implementarea proiectelor lor legate de mediu, educatie si dezvoltare comunitara.

 

Competitia a fost initiata de Petrom pentru a incuraja initiativele eco-civice sustenabile, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Inscrierile in prima editie  a competitiei se incheie pe 24 iunie, la ora 10.30. A doua editie a competitiei se va desfasura in toamna, in perioada septembrie - octombrie.

Pot participa in competitie atat de persoane fizice, cat si de organizatii neguvernamentale sau institutii publice si de invatamant, prin completarea formularului online publicat pe site-ul programului.

Formularul trebuie completat cu informatii despre initiatorii proiectului, despre proiectul propus si, daca este cazul, despre organizatia pe care acestia o reprezinta si despre organizatia partenera pentru proiectul propus. De asemenea, trebuie incrcate o serie de materiale precum: CV-ul participantului; bilantul pe 2012, in cazul organizatiilor; detalierea bugetului pentru proiect; fotografii sau materiale video care demonstreaza existenta nevoii careia i se adreseaza proiectul in comunitate si/sau pasii deja facuti in directia implementarii proiectului etc.

Proiectele propuse pot avea bugete mai mici sau egale cu 5.000 de euro sau mai mici sau egale cu 15.000 de euro.

Activitatile sau resursele necesare implementarii proiectului propus trebuie sa fie estimate in mod realist si detaliate corespunzator, iar costurile trecute in buget sa fie cele necesare si reale din piata.

Sunt incurajate proiectele inovatoare, care pot genera resurse (vand produse/servicii, folosesc veniturile obtinute pentru continuarea initiativei si asigurarea impactului ei pe termen lung), care identifica si mobilizeaza si alte resurse din comunitate.

Pentru a fi eligibile, persoanele fizice trebuie sa incheie un parteneriat cu o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), institutie publica (primarie consiliu local etc.) sau o institutie de invatamant (scoala, gradinita etc.)

Valoarea totala a granturilor oferite de Petrom pentru a finanta cele doua editii din acest an ale competitiei este de 160.000 de euro (80.000 de euro pentru sesiunea de vara; 80.000 de euro pentru sesiunea de toamna, din septembrie - octombrie).

Castigatorii primei editii vor fi anuntati pe 12 iulie, dupa perioada de votare si evaluare a proiectelor care va avea loc intre 25 iunie si 8 iulie 2013.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii