Un nou eveniment dedicat parteneriatului public-privat, organizat de BTL Design in zona Banat-Oltenia


Cea de-a treia editie a Simpozionului de Administratie Publica Locala - “Solutii pentru administratiile locale in contextul crizei economice”, va avea loc pe 27 mai, in orasul Timisoara, in cadrul Hotel Timisoara.

Parteneriatele public-privat” (PPP) sunt forme de cooperare intre autoritatile publice si sectorul privat pentru finantarea, conceperea, construirea, renovarea, gestionarea sau intretinerea infrastructurilor sau pentru furnizarea de servicii care in mod traditional ar fi fost acoperite de sectorul public, se arata in comunicatul de presa. La nivelul Uniunii Europene, PPP-urile sunt folosite mai ales in sectorul transporturilor (drumuri si sine ferate), in domeniul cladirilor si institutiilor publice (scoli, spitale, inchisori) si in sectorul de mediu (tratarea apei, gestionarea deseurilor), dar nu numai.

Aceste oportunitati vor fi discutate in cadrul Simpozionului de Administratie Publica Locala, iar companiile vor putea dialoga cu administratia locala pentru a oferi solutii.

Deschiderea oficiala, care va avea ca tema “Impactul crizei economice asupra proiectelor derulate de catre autoritatile locale”, ii va reuni pe Vasile Blaga - Ministru, Ministerul Administratiei si Internelor; Laszlo Borbely - Ministru, Ministerul Mediului si Padurilor; Liviu Nicolae Dragnea - Presedinte, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania; Teodor Dumitru Banciu - Presedinte, Asociatia  Oraselor  din  Romania; Sulfina Barbu - Presedinte, Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic; Liviu Popeneciu - Presedinte, Asociatia Romana pentru Reciclare, RoRec.

Dupa aceasta introducere vor urma trei sesiuni de discutii care vor acoperi urmatoarele teme: Solutii pentru managementul deseurilor. Solutii de finantare. Depozitare versus Incinerare; Solutii pentru eficientizarea activitatii administratiilor publice locale. Parteneriatul Public Privat - cadru  general; Mobilierul stradal, mijloc de ambientare urbana. Publicitatea outdoor, sursa de venituri pentru bugetele locale.

La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale, precum si companiile care au in portofoliu solutii tehnice si comerciale pentru administratia publica.

(Citeste aici mai multe despre cum poti participa la eveniment.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii