Un start-up lansat de elevi din Romania a castigat premiul de excelenta in IT la JA Europe Company of the Year


    


Echipa Oculus, un start-up realizat de elevi din Romania, a castigat premiul de excelenta in IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a editie a competitiei Junior Achievement Europe Company of the Year. Ochelarii lor inteligenti ii ajuta pe nevazatori sau pe cei cu deficienta mare de vedere sa se integreze mai usor in mediul inconjurator, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Premiul de Excelenta in IT oferit de AT&T recunoaste compania ce inoveaza si foloseste intr-un mod creativ tehnologia informatiei, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii. 

Peste 200 de elevi au participat in Lucerne, in perioada 25 - 28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini - companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat in urma participarii la programul Junior Achievement Compania, cel mai prestigios program al Junior Achievement Europe, ce le ofera acestora posibilitatea de a initia si conduce o afacere reala.

Invatand sa creeze si sa conduca o companie, elevii din programul JA Compania au creat si promovat catre piata produse si servicii reale. Succesul programului se datoreaza in mare parte sprijinului consultantilor voluntari din mediul de afaceri, ce actioneaza in calitate de mentori oferind consultanta elevilor.

Parteneriatele dintre mediul educational si mediul de afaceri sunt esentiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria invatata la clasa si provocarile lumii reale.  in anul scolar 2014 - 2015, peste 313.000 de elevi din 40 de tari din Europa au participat la programul  Junior Achievement Compania.

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale Junior Achievement de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii