Unele IMM-uri platesc si un impozit pe profit de 30% in loc de 16%


Luminita Ristea, Managing Partner la compania de consultanta fiscala Consulting R, membra a Nexia, spus in cadrul unei conferinte de presa ca situatia este cauzata de faptul ca impozitul minim nu se poate deduce.

Ea a estimat in cadrul unei conferinte de presa ca acest fapt afecteaza in jur de 20% dintre IMM-uri, acestea fiind cele care anul trecut in unele trimestre au obtinut profit, iar in alte trimestre au trebuit sa plateasca impozitul minim.

Aceasta regula este stabilita printr-un ordin al ANAF, fiind aplicata la calcularea impozitului pe profit pentru anul trecut. 

IMM-urile au aflat de aceasta situatie la inceputul acestui an, cand trebuie sa depuna situatiile fiscale si se face regularizarea impozitului pe profit pe anul trecut.

Pentru a face fata actualei situatii economice, Luminita Ristea mai spune ca sunt cateva firme care au inceput sa foloseasca mandatul ad-hoc si sunt interesate de concordatul preventiv, la aproximativ doua luni de cand acestea au intrat in vigoare.

Ea mai spune ca, din partea posibililor creditori, bancile mari sunt reticiente in a accepta cele doua solutii, dar bancile mici si firmele de leasing sunt mai receptive la acestea.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii