Vanzarile de vacante tip city-break pe Vola.ro au crescut cu 108% in primele sapte luni din 2013


Comparatia este facuta cu aceeasi perioada a anului trecut, cresterea stand la baza deciziei de a relansa sectiunea de city-break-uri a site-ului.

 

"Ce am observat a fost faptul ca city-break-urile aveau un trend ascendent in cadrul departamentului de vacante, mult mai pronuntat decat produsele de tour-operator. Acesta a fost motivul pentru care am si decis aproape ss renuntam la produsele de tour-operator, pe care le vindem doar vara. Atentia noastra este centrata pe city-break-uri, pe care le vindem tot timpul anului, iar ele au o crestere substantială fata de 2012", spune Daniel Truica, fondator si CEO al Vola.ro.

Conform datelor companiei, clientul Vola.ro calatoreste in medie de 2,5 ori pe an, are intre 25 de ani si 45 de ani, provine din mediul urban, are venituri medii si peste medie si opteaza pentru calatorii scurte in locul celor de cateva saptămani, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Suma medie platita pentru un city-break achizitionat prin Vola.ro in 2013 este de 335 euro, in crestere cu 34%  fata de suma medie platita pentru acest tip de vacanta anul trecut (250 euro). Romanii prefera hotelurile de trei stele, iar principalele destinatii pentru city-break-uri sunt Roma, Venetia, Praga, Barcelona, Paris si Londra.

"Ne-am dat seama ca pentru city break-uri aveam nevoie de o alta abordare vizuala. Vizitatorii nostri vor să fie inspirati, iar cand te gandesti unde ai vrea sa pleci intr-o vacanta pe weekend, noi ar trebui sa facem o treaba mai buna in a le  trezi dorinta de a calatori, sa-i ghidam si sa-i transpunem in atmosfera destinatiei. Interfata a fost refacuta pornind de la aceste idei”, spune Daniel Truica.

Vola.ro beneficiaza de tarife preferentiale la cazare de la partenerii sai din industria hoteliera, printre care se numara booking.com, GTA, Go Global, precum si mari lanturi hoteliere din lume. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 30%, ajungand pana la nivelul de 26 - 27 de milioane de euro.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii