Vanzarile si profitul Grupului Bosch au crescut datorita inovatiilor


    


Conform cifrelor preliminare, Grupul Bosch a inregistrat la nivel mondial, in 2014, vanzari de 48,9 miliarde de euro, cu 6,2% mai mult decat in anul precedent, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Dupa ajustarea cursului de schimb valutar, procentul a crescut la 7,2%. Impactul negativ al evolutiei cursului de schimb asupra rezultatelor vanzarilor a fost de aproape 500 de milioane de euro.

Profitul furnizorului de tehnologie si servicii a crescut, de asemenea, in 2014. Conform cifrelor preliminare, profitul operational (EBIT) al Grupului Bosch a fost de aproape trei miliarde de euro, cu o marja de profit de circa 6,1 %, cu aproape un punct procentual mai mare decat valoarea din 2013.

In Europa, vanzarile furnizorului de tehnologie si servicii au crescut cu aproximativ 2%, in ciuda dificultatilor economice din regiune.

Conform cifrelor preliminare, divizia Solutii pentru mobilitate (fosta Tehnologie auto) a cunoscut un ritm de crestere de peste doua ori mai mare decat piata, datorita portofoliului sau extins de componente, sisteme si servicii. Volumul vanzarilor diviziei Energie si echipamente pentru constructii in 2014 a fost aproape acelasi cu cel inregistrat anul trecut. Cu divizia Bunuri de larg consum, Bosch s-a bucurat de un real succes in 2014, furnizand scule electrice pentru profesionisti si instrumente de masura. Vanzarile totale ale diviziei Tehnologie industriala au fost mai mici fata de cele inregistrate in anul 2013, dar dupa ajustarea cifrelor din 2013 tinand cont de efectele de consolidare, valorile sunt usor mai mari.

In anii care urmeaza, Grupul Bosch doreste sa profite de oportunitatile de afaceri care vor aparea prin evolutiile din domeniul conectivitatii, automatizarii, electrificarii si eficientei energetice, precum si pe pietele emergente.

Pentru dezvoltarea de solutii inovatoare, Bosch pune inca un accent deosebit pe expertiza locala de pe pietele emergente.

Achizitionarea BSH Hausgeräte GmbH si achizitionarea completa planificata a ZF Lenksysteme GmbH vor consolida pozitia companiei Bosch in doua sectoare de crestere, cel al caselor inteligente si cel al conducerii automate.

La 31 decembrie 2014, Grupul Bosch avea 290.000 de angajati la nivel global, cu 9.100 de persoane mai mult fata de anul precedent.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii