Vechile platformele industriale devin noi proiecte imobiliare


Tot mai multi dezvoltatori de proiecte imobiliare idin Capitala construiesc cladiri noi in locul fostelor platforme industriale.

Explicatia este legata de numarul in scadere de terenuri libere din Capitala. Astfel, developerii prefera sa cumpere foste hale, fabrici etc, pentru a lansa noi proiecte, acestea avand avantajul amplasarii in zone usor accesibile din interiorul orasului.

Incepand cu anul 2006 proiectele imobiliare importante au inceput sa ia locul fostelor uzine si fabrici, majoritatea acestora devenind fie cartiere rezidentiale, fie viitoare proiecte comerciale de mari dimensiuni, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei imobiliare Atisreal Romania.

De exemplu, viitoarea destinatie a terenului fostei fabrici Suveica Bucuresti este constructia a circa 3.000 mp spatii comerciale, realizata de polonezii de la GTC. BelRom si-a planificat sa construiasca pe amplasamentul fostei fabrici Helitube un parc de retail, precum si doua cladiri de birouri.

Pe amplasamentul fostei platforme industriale Electrotehnica, grupul spaniol Gran Via va construi un proiect mixt, cu o suprafata de 210.000 mp construiti, ca va include un hotel de patru stele, doua imobile de birouri si aproximativ 1.500 locuinte. Proiectul va cuprinde si spatii comerciale cu o suprafata de 15.000 de metri patrati.

"Parklake Plaza",  dezvoltat de Caelum Development in parteneriat cu Sonae Sierra va fi amplasat pe locul fostei baze sportive "Spartac"si va cuprinde 110.000 mp inchiriabili de retail – distribuiti in circa 50 de magazine, precum si circa 1.200 de apartamente.

In Pantelimon, pe fostul amplasament al Electroaparataj, austriecii de la Real4You  vor construi un mall de aproximativ 100.000 mp suprafata inchiriabila.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii