Venituri in crestere cu 30% pentru Zitec in primul semestru din 2017


    


Zitec, furnizor de solutii, servicii si produse tehnologice personalizate din Romania, a inregistrat in primul semestru din 2017 o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2016.

Pentru intreg anul 2017, compania estimeaza venituri de peste 5 milioane de euro, pe fondul cererii ridicate din zona de dezvoltare software si marketing digital, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit informatiilor Zitec, proiectele livrate pentru clientii din Romania, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie au generat cea mai mare parte a veniturilor companiei in primul semestru. Raportat strict la ponderea rulajului din strainatate in cifra de afaceri, aceasta s-a ridicat la circa 40%, cele mai multe dintre proiecte fiind destinate pietelor din Olanda, SUA, Elvetia si Marea Britanie.

Anul trecut am ales sa renuntam la anumite directii de business, mai putin profitabile, si sa ne concentram pe domeniile principale din portofoliul Zitec, decizie care s-a validat prin rezultatele actuale. Dezvoltarea de software, consultanta si serviciile de digital marketing au fost in permanenta crestere, inclusiv in 2016, tendinta care s-a pastrat si in 2017. Astfel, in prima jumatate a anului, am inregistrat un avans al veniturilor de peste 30%, comparativ cu acelasi interval din 2016”, spune Alexandru Lapusan, CEO si Fondator Zitec.

Potrivit lui Lapusan, incasarile generate de serviciile de digital marketing au depasit 130.000 de euro in primele sase luni ale anului, iar la nivelul intregului an vor creste cu 50% fata de 2016, depasind valoarea de 300.000 de euro.

Echipa Zitec a deservit in primul semestru al acestui an un total de 90 de clienti, majoritatea din Uniunea Europeana si din SUA, care activeaza in industrii variate, de la retail, la travel, e-commerce, asigurari sau HoReCa.

Anul acesta, compania va investi aproximativ 400.000 de euro atat in alte firme, cat si in dezvoltarea de produse proprii. in plus, intentioneaza sa se extinda in doua orase cheie din tara, primii pasi in acest sens fiind facuti in luna mai a acestui an, cu o prima prezenta in afara Bucurestiului - un birou Zitec in Brasov.

Echipa Zitec numara in prezent 145 de specialisti in Bucuresti si Brasov, urmand sa ajunga pana la finalul lui 2017 la un total de aproximativ 160 de persoane.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii