Victoriei, cea mai importanta zona de birouri din Capitala


Potrivit unui studiu efectuat de compania imobiliara Regatta, zona Victoriei ocupa primul loc dintr-un Top 10 al celor mai importante zone de birouri din Capitala.

Aceasta zona reprezinta o concentratie a centrelor de afaceri clasa A din Capitala, precum America House, Europe House sau Bucharest  Tower Centre, proiect aflat inca in faza de dezvoltare. Nivelul chiriilor in aceasta zona  variaza intre 25-30 euro/mp/luna.

Pe locul al doilea se afla zona Aviatorilor – Dorobanti, zona in care au fost dezvoltate o serie de proiecte planificate sa rezolve implicit problema locurilor de parcare din zona. Chiriile in aceasata zone variaza intre 25-30 euro/mp/luna.

Zona Herastrau - Nicolae Caramfil se plaseaza pe locul al treilea, si este avantajata de accesul facil catre DN1, zona Baneasa si Aeroportul Henri Coanda, dar si catre centrul Bucurestiului.

Un avantaj al zonei este faptul ca beneficiaza de spatii verzi. In zona Herastrau exista cladiri de birouri structurate in general pe 5-6 etaje si chiar cladiri incadrate in clasa A+. Chiria in zona se situeaza intre 20 - 25 euro/mp/luna.

Locul patru este ocupat de zona Universitatii, caracterizata prin lipsa terenurilor libere disponibile si numarul mic de cladiri noi de birouri. Din lipsa de spatiu, cladirile noi au suprafete mici iar imobilele vechi au fost transformate in spatii de birouri. Chiriile in zona variaza intre 18 si 25 euro/mp/luna,  in functie de pozitionare si de facilitatile oferite.

Pe pozitia a cincea in ceea ce priveste notorietatea zonelor office se claseaza zona Unirii, zona ultracentrala, cu accesibilitate facila si in general cautata de companiile din  domeniul serviciilor. Nivelul chiriilor se plaseaza ca valoare intre 18 – 22 euro/mp/luna.

Locul sase  este ocupat de zona de nord, mai exact Barbu Vacarescu, o zona in care cladirile de birouri dispun de suprafete utile mai mari pe nivel fata de cele din centru si, de asemenea, de chirii mai mici. Valoarea chiriilor in aceste zone se situeaza intre 18 si 24 euro/mp.

Pe locul sapte se claseaza zona Dimitrie Pompei-Pipera, zona propice constructiilor mari, care a devenit, in ultimii ani, arealul celor mai importante companii nationale si internationale de pe piata romaneasca. Aici chiriile variaza intre 16 si 17 euro/mp.

Pe locul opt se afla zona Baneasa - DN1, unde se gaseste un important numar din cladirile livrate. In ceea ce priveste chiriile din zona, vorbim de o variatie intre 17 - 22 euro/mp.

Pe locul al noualea se claseaza zona Pipera - Tunari, zona ce beneficiaza de acces facil atat catre centrul orasului, cat si spre Aeroportul Henri Coanda. Chiriile se plaseaza in aceasta zona la 15 – 18 euro /mp.

Locul zece este ocupat de zona Cotroceni – Splaiul Independentei, zona cu artere largi, unde se incearca dezvoltarea segmentului de birouri prin proiecte noi. Nivelul chiriilor din zona se situeaza in jurul a 16 -19 euro/mp.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii