Vilele din centrul Bucurestiului devin restaurante


Cele mai cautate sunt vilele din zone precum Piata Unirii, Piata Universitatii, Calea Mosilor, Piata Victoriei, Dorobanti, Primaverii sau Bulevardul Kisseleff.

De obicei, sunt cautate vilele cu  expunere buna, care au si o curte spatioasa, ce poate functiona drept terasa pe perioada verii, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei imobiliare Eurometropola.

Curtea vilelor trebuie sa fie individuala si nici un alt vecin sa nu detina cota indiviza din curtea respectiva, pentru ca ar perturba activitatea. De asemenea,  foarte important pentru acest tip de afacere este ca imobilul sa nu aiba calcan (perete comun cu o alta casa). Durata contractului de inchiriere poate ajunge si pana la zece ani.

Multe dintre vilele construite in urma cu mai bine de 70 de ani in centrul Capitalei au fost deja renovate si modernizate de catre proprietarii care au intrevazut in acestea o oportunitate de afacere. Modernizarea si consolidarea unei astfel de vile, inclusiv interventia asupra structurii de rezistenta, poate costa chiar si peste 1.000 de euro/mp construit, conform Eurometropola.

Insa, unii proprietari de vile refuza amenajarea unui restaurant intr-o casa, daca aceasta a avut pana in acel moment o destinatie strict rezidentiala. Reprezentantii Eurometropola spun ca de cele mai multe ori, ei  invoca uzura casei. De asemenea, in contractul de inchiriere care se semneaza intre proprietar si chirias exista o clauza in care se specifica obligatia chiriasului de a-i preda proprietarului imobilul in aceeasi stare in care a fost preluat.

Foarte cautate pentru amenajarea de restaurante sunt si primele niveluri ale cladirilor de birouri cu peste 5.000 mp inchiriabili, astfel incat cei din cladire sa fie clientii unitatii.

Vilele pretabile pentru amenjarea unui restaurant se inchiriaza cu 20-25 euro/mp/luna, iar spatiile de la parterul office-building-urilor, cu 30- 40 euro/mp/luna. Pentru acestea din urma, chiriasul care doreste sa infiinteze un restaurant, trebuie sa obtina acceptul celorlalti locatari pentru desfasurarea activitatii.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii