Vlad Stan a anuntat oficial Geekcelerator


Acesta este primul accelerator romanesc care ar urma sa faca legatura dintre start-up-urile din Romania si finantatorii din Silicon Valley.

 

"Acum 12 ani, am construit prima platforma de e-mail. Nu am avut niciun client din Romania, asa ca am considerat-o un esec. Mult timp m-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca eram in Silicon Valley. Vrem sa luam echipe de tehnologie care vor sa se lanseze global. Daca vrei sa fii global, trebuie sa fii in Silicon Valley cel putin o data pe an. Discutam cu cateva companii, dar n-avem nicio investitie pana in prezent", a spus Vlad Stan, unul dintre fondatorii Geekcelerator, in cadrul conferintei How to Web.

Ceilalti trei fondatori ai Geekcelerator sunt Catalina Rusu, Maria Diaconu si Sabin Dima.

Acceleratorul are trei sedii (Bucuresti, Berlin si Silicon Valley) si se afla in cautarea primelor companii pe care sa le finanteze.

Finantarea pentru o echipa va fi de 50.000 de euro, iar participatia care va reveni Geekcelerator va fi intre 6% si 20%, in functie de companie. Cele mai multe acceleratoare solicita aproximativ 10% pentru finantarea acordata. Geekcelerator are un fond de doua milioane de euro pentru a investi in start-up-uri.

Echipele de dezvoltatori ale acceleratorului sunt in Bucuresti si la Cluj - Napoca.

Vlad Stan a precizat ca dezvoltarea poate fi impartita si in alte orase, daca va fi nevoie.

Sprijinul oferit de Geekcelerator este  in dezvoltarea produsului, in business, in tehnologie si Customer Development.

"Nu sunt mentori, insa, din cand in cand, organizam evenimente la care invitam fondatori cu experienta", a detaliat Vlad Stan.

Pentru selectarea start-up-urilor, Geekcelerator va organiza evenimente de doua zile, pentru a se intalni cu start-up-urile si a vedea daca se potrivesc, si apoi acestea sa isi gaseasca modelul de business potrivit.


Un material startups.ro. Toate drepurile rezervate.


Nu exista comentarii