Vola.ro - investitii de 1 milion de euro, in 2011


Daniel Truica, Managing Partner si cofondatorul agentiei de turism online Vola.ro, spune ca anul viitor vor creste investitiile cu aproximativ 30%, fata de acest an.


El mentioneaza insa ca lucrurile sunt putin imprevizibile, din cauza situatiei economice globale incerte.

"Suntem intr-un proces de crestere accelerata pe care il alimentam prin investitii in marketing si tehnologie. Cele mai mari investitii sunt canalizate catre platforma tehnologica. Avem un department de dezvoltare IT care creste constant, cu angajati in Cracovia si Bucuresti", spune pentru startups.ro Daniel Truica.

Afacerea Vola.ro a fost lansata de Daniel Truica impreuna cu doi parteneri polonezi, Michal Wrodarczyk si Jaroslaw Adamski. Cei trei au fondat si compania Fru.pl, care are aceeasi activitate ca Vola.ro.

Daniel Truica mentioneaza ca au decis sa investeasca mai mult in Vola.ro la inceputul anului 2009, intr-un climat economic foarte nefavorabil, cand multe alte firme si-au restrans investitiile.

"La inceputul anului 2010, dupa un an de dezvoltari, am avut momentul <go live>. Acum, privind in urma si vazand rezultatele, consider ca am luat cea mai buna decizie. Ma bucura foarte mult faptul ca la patru ani de la lansarea Vola.ro, in 2007, avem inca o crestere accelerata, de la an la an, si ca am facut trecerea de la o companie mica la una de dimensiuni mijlocii", mentioneaza Daniel Truica, intr-un comunicat de presa.

Pentru acest an, Vola.ro estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de trei ori fata de anul trecut, ajungand pana la 15 milioane de euro. In prima jumatate a acestui an, veniturile companiei au fost de aproximativ 6,6 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de circa cinci milioane de euro.

Daniel Truica spune ca unul din cele mai importante motive pentru care veniturile companei au crescut este legat de preocuparea constanta pentru experienta de cumparare a clientilor, atat prin intermediul site-ului vola.ro, cat si prin intermediul call center-ului, precum si datorita investitiilor in marketing.

Pentru acest an, Vola.ro si Fru.pl estimeaza venituri de aproximativ 27 de milioane de euro.

"Conform previziunilor noastre, in 2012 vom vorbi deja despre 47 milioane de euro. In lunile urmatoare, iese din fasa urmatorul business din grup, in Ucraina. Este unul dintre primii pasi pe care ii facem in drumul nostru de a ne extinde catre Europa Centrala si de Est. Lansarea este preconizata in Q1 2012", mai spune Daniel Truica.

Structura companiei din Ucraina nu a fost definitivata.

"Vom defini un <pool> de actiuni pentru angajatii cheie din Ucraina, suntem inca in discutii despre toate aceste detalii", explica Daniel Truica.

Managing Parner-ul Vola.ro mentioneaza ca unul dintre beneficiile unui business regional deriva din modul in care au construit platforma tehnologica, care reprezinta "coloana vertebrala" a afacerii lor.

"Tehnologia pe care se bazeaza Vola.ro si site-ul nostru sora din Polonia (Fru.pl) ne permit sa implementam rapid afaceri similare in alte tari. Investitiile in platforma sunt deja facute, astfel incat costurile marginale ale localizarii acestei platforme intr-o alta tara sunt relativ mici. Evident, asta nu inseamna totul, insa am gandit de la inceput arhitectura tehnologica care sa ne permita dezvoltarea in alte tari din regiune. Ca beneficii imediat vizibile ar fi: atragerea de fonduri de investitii la nivel de grup, munca de dezvoltare a tehnologiei se face o singura data pentru toate business-urile locale si, in general, reducerea costurilor prin sinergii la nivel de grup", subliniaza Daniel Truica.

Anul trecut, in decembrie 2010, Vola.ro avea 20 de angajati, iar in prezent are aproape 50 de angajati.

In topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, publicat la mijlocul lui octombrie 2011, Vola.ro a ocupat primul loc, cu o crestere a cifrei de afaceri de 6.219%, in ultimii cinci ani.

Topul cuprinde cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala, care au obtinut cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri in ultimii cinci ani, din 2006 pana in 2010.

In cei 12 ani de la aparitia topului, este pentru prima data cand o companie din Romania se afla pe acest loc.

Compania sora din Polonia (Fru.pl) a ocupat locul sase la categoria "Rising Star".


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii